Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania Crucea Roșie din județul Alba în sprijinul victimelor războiului din Ucraina. Unde pot fi făcute donații

Publicat

Crucea Roșie Română Filiala Alba continuă campania umanitară pentru a veni în întâmpinarea nevoilor cetățenilor ucrainieni afectați de pe urma războiului. Face apel la persoanele care vor să contribuie cu donații în bani sau produse.

Organizația s-a alăturat echipelor de Cruce Roșie din Ucraina și din țările cu care aceasta se învecinează pentru a acorda asistență umanitară persoanelor vulnerabile, în acord cu misiunea și cu principiile fundamentale ale Crucii Roșii la nivel mondial.

În acest sens, Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba face un apel către autoritățile publice locale, companiile și cetățeni pentru a se alătura demersurilor umanitare, prin:

  • donarea de fonduri în contul RO 38 BTRL RON CRT0V 1525 1806, deschis la Banca Transilvania Sucursala Alba Iulia (Crucea Roșie Română Filiala Alba, CIF 4765812), facilitând astfel achiziționarea în regim de urgență a unor materiale de primă necesitate și echipamente (aparatură, medicamente, saci de dormit, pături, produse de igienă etc.), în funcție de nevoile din teritoriu
  • donarea de materiale de primă necesitate, precum: alimente neperisabile, apă, ceai, produse de igienă personală, articole pentru copii (scutece de unică folosință, servețele, produse de igienă), dezinfectanți, măști.

Donațiile se fac la sediul Crucii Roșii Române Filiala Alba, din Alba Iulia, strada București nr. 16, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00-17.00. Detalii la numărul de telefon 0258/812257.

La nivelul Crucii Roșii Române se comunică intensiv în toate aspectele care vizează acoperirea nevoilor imediate ale persoanelor afectate, fiind avută în vedere și realizarea de transporturi umanitare punctuale către Crucea Roșie Ucraineană.

Filiala de Cruce Roșie a Județului Alba a făcut duminicp un transport umanitar cu 600 de saci de dormit din depozitul Crucii Roşii Române Filiala Alba, spre tabăra de refugiaţi de la Suceava, în vederea acoperirii nevoilor din zona afectată.

Filialele de Cruce Roșie din Tulcea, Satu Mare, Maramureș, Suceava sunt prezente în punctele de frontieră cu Ucraina și oferă asistență umanitară refugiaților care au intrat în țara noastră, asigurând alimenten neperisabile, apă, cafea, ceai, dulciuri și alte materiale necesare.

Totodată, la corturile de Cruce Roșie se asigură serviciul de restabiliare a legăturilor familiale pentru cetățenii ucraineni care ajung pe teritoriul României, cu sprijinul unor companii de telefonie mobilă care au donat 20.400 de cartele SIM preplătite.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate