Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campania de vaccinare din Sebeș se extinde la Răhău: Unde se pot vaccina localnicii și cu ce ser


Publicat

Actuala campanie de vaccinare ce se desfășoară în Sebeș, conitnuă cu un nou centru, organizat în localitatea aparținătoare Răhău.

Mai exact, în perioada 29 – 30 mai 2021, la sala de sport a Școlii Gimnaziale din Răhău (fostul făgădău), în intervalul orar 10.00 – 18.00, toate persoanele adulte se pot vaccina împotriva virusului SARS-COV -2 doar cu buletinul, fără o  programare prealabilă pe platforma națională de vaccinare. Minorii care au împlinit vârsta de 16 ani, se pot vaccina însoțiți de un părinte sau de un  reprezentant legal.

În cazul în care în localitatea Răhău există persoane greu deplasabile, la solicitarea aparținătorilor, personalul medical se va deplasa la domiciliul acestora pentru efectuarea vaccinului.

Serul utilizat în campania de vaccinare este Pfizer. Campania este organizată de Direcția de Sănătate Publică Alba, susținută de Municipiul Sebeș, prin Direcția Generală de Asistență Socială.

sursă foto: arhiva alba24.ro. rol ilustrativ.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Dosar penal pentru un bărbat din Alba Iulia, care a refuzat recoltarea de mostre biologice. Polițiști: Emana halenă alcoolică

Publicat

etilotest

La data de 17 iunie 2021, în jurul orei 13.40, polițiștii din Alba Iulia, au oprit, pentru control, pe strada Ansberg din municipiu, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani, din Alba Iulia.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest și să-i însoțească la spital, pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, dar acesta a refuzat.

Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal pentru refuz de recoltare a mostrelor biologice, iar față de acesta a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

La PROFM, ghicește ringtone-ul și câștigă smartphone-ul. Ce trebuie să faci

Publicat

Ești fin degustător de hituri încă de pe vremea tonurilor de apel?  Veve și Coțofană te pun la încercare!

La PROFM, în fiecare săptămână poți câștiga un smartphone XIAOMI MI 11, cu abonament DigiMobil Optim nelimitat timp de 1 an.

Recunoaște hitul transformat în ringtone și înscrie-te în concurs, în fiecare zi, la Dimineața Blană cu Veve și Coțofană, între 07:00-10:00.

Ce trebuie să faci? 

  • Ascultă Dimineața Blană cu Veve și Coțofană zilnic, în perioada 21 iunie – 16 iulie,
  • Prinde hitul transformat în ringtone, în fiecare dimineață, între 07:00 – 10:00,
  • Când auzi semnalul de concurs, trimite SMS la 1872 cu numele piesei SAU numele artistului care cântă piesa,
  • Dacă ești ales câștigător, vei fi sunat în direct și vei fi premiat pe loc cu un gift PROFM OPEN RADIO (șapcă, tricou, rucsac),
  • Toți ascultătorii sunați de luni până vineri intră automat în tragerea la sorți pentru un un smartphone XIAOMI MI11, cu abonament DigiMobil Optim nelimitat timp de 1 an.

Extragerile au loc în fiecare vineri, în perioada de concurs.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LISTA actualizată a țărilor cu risc epidemiologic. Marea Britanie intră în zona ROȘIE. Condițiile de intrare în România

Publicat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență  (CNSU) a actualizat lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, pe coduri – verde, galben şi roşu. Cei care intră în România din țările aflate în zonele galbenă și roșie stau 14 zile în carantină, cu excepția celor vaccinați.

De asemenea, pentru zona galbenă sunt scutiți de carantină și cei care au un test COVID negativ. Sunt, de asemenea, exceptate de la carantină mai multe categorii de angajați, oficiali și sportivi.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea 40 din 17.06.2021 prin care a fost modificată lista statelor clasificate în cele trei zone (verde, galbenă, roșie), în conformitate cu incidența actualizată la nivel internațional.

22 de țări și teritorii sunt incluse în „zona roșie” și alte 11 în „zona galbenă”, potrivit listei actualizate de CNSU.

Astfel, în zona roșie sunt incluse:

Seychelles, Uruguay, Maldive, Bahrain, Argentina, Columbia, Mongolia, Suriname, Paraguay, Chile, Costa Rica, Kuweit, Brazilia, Namibia, Oman, Trinidad si Tobago, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Bolivia, Nepal, Africa de Sud, Marea Britanie, India.

Din lista galbenă fac parte:

Emiratele Arabe Unite, Malaysia, Georgia, Sint Maarten, Botswana, Panama, Capul Verde, Saint Kitts si Nevis, Tunisia, Sri Lanka și Guyana.

Vezi AICI LISTA completă. 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Modernizarea iluminatului public în orașul Teiuș: Contract de peste 4,3 milioane de lei, semnat de primarul Mirel Hălălai

Publicat

Un eveniment important s-a derulat vineri, 18 iunie, la Primăria Teiuș. Contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare și execuție) privind „Modernizarea sistemului de iluminat public pentru orașul Teiuș și satele aparținătoare” a fost semnat de către primarul orașului, Mirel Vasile Hălălai și reprezentantul firmei câstigătoare, societatea Energobit S.A. Cluj Napoca.

Contractul, în valoare de 4,338 milioane lei, presupune înlocuirea vechilor corpuri de iluminat cu vapori de sodiu cu sisteme moderne și eficiente de tip LED (peste 1.000 de corpuri) respectiv implementarea unui sistem de telegestiune modern, toate acestea permițând o scădere a consumului energetic destinat iluminatului public cu peste 30 de procente, odată cu creșterea gradului de confort și eficiență al iluminatului nocturn public.

„Proiectul este rodul muncii echipei din Primăria Teiuș și este finanțat din fonduri europene prin programul POR”, au transmis reprezentanții Primăriei Teiuș.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate