Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania „Hai pe net!” 2014: Telecentrul de la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” a câştigat două premii. Cea mai sugestivă campanie social media şi cel mai bun video

Publicat

Telecentrul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a reuşit să obţină două premii naţionale în cadrul campaniei „Hai pe net!”, care s-a desfăşurat în perioada 24 – 30 martie. Astfel elevii au câştigat locul I la <Cea mai sugestivă campanie social media > cu o audiență de 28850 de distribuiri, vizitatori unici, vizualizări, aprecieri, comentarii și acțiuni şi locul II la secțiunea video. La Telecentrul Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan ” Alba Iulia agenda campaniei a cuprins o serie de activități cu scopul de a stimula la elevi și la adulții din comunitate formarea și certificarea competențelor digitale (eCompetențe) precum și ocuparea forței de muncă prin utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC).

Activitățile au fost diverse, respectiv de la evaluarea competențelor digitale folosind aplicația Skillage, primul click pentru seniori și social media pentru șomeri, la activități dedicate Siguranței pe Internet (jocuri, masă rotundă cu prezentări multimedia ale elevilor, vizionări de filme tematice, concurs de materiale video-scurtmetraje pe tema “Vrem respect pe Internet!”).

În cadrul campaniei la Alba Iulia s-a organizat şi o conferință socială media pe temele Campania GOW la nivel European, susținerea proiectului “Localizarea prin poze digitale” și premierea proiectelor multimedia “Siguranța pe Internet-Vrem respect pe Internet”- competiție elevi cls. IX , iar încheierea a fost marcată cu prezentarea Platformei Microsoft Educator Network pentru cadrele didactice (în cadrul campaniei nu au putut fi uitati profesorii activi – ei au fost ghidati pentru accesarea rețelei profesorilor inovativi „ Pil Network”)

Într-o singură săptămână 24-30 martie 2014, Campania Hai pe Net! a atras în telecentre peste 4.388 de participanți care fie și-au îmbunătățit abilitățile de utilizare a calculatorului, fie au realizat beneficiile pe care tehnologia le poate aduce în viața de zi cu zi. În cadrul campaniei Hai pe Net!, ediția 2014 , şapte telecentre sunt premiate de către Fundația EOS în parteneriat cu Microsoft și UPC România, pe următoarele 3 categorii:

Categoria cel mai bun video:

Premiul I – Alina Valentina Ocheană, Biblioteca Municipală “Medgidia Filiala Nord”, jud. Constanța

YouTube video

Premiul II –  Ramona Humeniuc – Colegiul Național “Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia , jud. Alba

YouTube video

Premiul III – Ioana Goran – Biblioteca Publică “Antim Petrescu ”Păușești Maglasi, jud. Vâlcea

YouTube video

Categoria cea mai relevantă poveste de succes/ cel mai sugestiv studiu de caz

Premiul I –  Petre Florina Mirela și Mihaela Racovițeanu – Biblioteca Județeană  „Ștefan Bănulescu” Slobozia, jud. Ialomița – povestea „Locul de muncă pe care îl iubesc, l-am găsit…”

Premiul II –Alina Valentina Ocheană – Biblioteca Municipala “Medgidia Filiala Nord”, jud. Constanța- povestea”Important e să știi unde să apeși și ce vrei să faci pe calculator”.

Premiul III –  telecentrul „Școala gimnazială nr. 4” Lugoj,  Jud. Timiș  – povestea scrisă de eleva  Verba Valentina,  clasa a VIII-a, „Coder Dojo” la Lugoj.

Categoria cea mai sugestivă campanie social media:

Premiul I – Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia , jud. Alba – profesor Ramona Humeniuc

Premiul II – Liceul Teoretic „Traian Doda” Caransebeș, jud. Caraș Severin –  profesor Alexandra Jurca Nicolau

Premiul III – Biblioteca comunală „Sîrna”, jud. Prahova – bibliotecar Iuliana – Camelia Pîrvu

„Cele două premii ne bucură extrem de tare, pentru că sunt o recunoaștere a ceea ce a însemnat <Get online week 2014> la nivel național dar și european. Campania „Hai pe Net 2014” a arătat tuturor participanților că niciodată nu e prea târziu să descoperi ceva nou și folositor”, a spus prof. Valer Cerbu, directorul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia

“Eforturile noastre comune ne-au adus două frumoase și atractive premii: loc II la secțiunea video și cu o audiență de 28850 de distribuiri, vizitatori unici, vizualizări, aprecieri, comentarii și acțiuni am reușit să realizăm <Cea mai sugestivă campanie social media >. Iată că “Hai pe Net 2014” a reușit să aducă din nou Romînia online și cred în succersul acestei acțiuni și în viitor pentru că obiectivul Agendei digitale este de a exploata la maximum potenţialul social şi economic al TIC, în special al Internetului -suport vital al activităţilor economice şi sociale, atât în afaceri, muncă, joacă cât şi în a comunica sau a ne exprima liber,” a declarat coordonatoarea telecentrului de la HCC, prof. Ramona Humeniuc.

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax