Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania „Hai pe net!” 2014: Telecentrul de la Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” a câştigat două premii. Cea mai sugestivă campanie social media şi cel mai bun video


Publicat

Telecentrul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a reuşit să obţină două premii naţionale în cadrul campaniei „Hai pe net!”, care s-a desfăşurat în perioada 24 – 30 martie. Astfel elevii au câştigat locul I la <Cea mai sugestivă campanie social media > cu o audiență de 28850 de distribuiri, vizitatori unici, vizualizări, aprecieri, comentarii și acțiuni şi locul II la secțiunea video. La Telecentrul Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan ” Alba Iulia agenda campaniei a cuprins o serie de activități cu scopul de a stimula la elevi și la adulții din comunitate formarea și certificarea competențelor digitale (eCompetențe) precum și ocuparea forței de muncă prin utilizarea Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC).

Activitățile au fost diverse, respectiv de la evaluarea competențelor digitale folosind aplicația Skillage, primul click pentru seniori și social media pentru șomeri, la activități dedicate Siguranței pe Internet (jocuri, masă rotundă cu prezentări multimedia ale elevilor, vizionări de filme tematice, concurs de materiale video-scurtmetraje pe tema “Vrem respect pe Internet!”).

În cadrul campaniei la Alba Iulia s-a organizat şi o conferință socială media pe temele Campania GOW la nivel European, susținerea proiectului “Localizarea prin poze digitale” și premierea proiectelor multimedia “Siguranța pe Internet-Vrem respect pe Internet”- competiție elevi cls. IX , iar încheierea a fost marcată cu prezentarea Platformei Microsoft Educator Network pentru cadrele didactice (în cadrul campaniei nu au putut fi uitati profesorii activi – ei au fost ghidati pentru accesarea rețelei profesorilor inovativi „ Pil Network”)

Într-o singură săptămână 24-30 martie 2014, Campania Hai pe Net! a atras în telecentre peste 4.388 de participanți care fie și-au îmbunătățit abilitățile de utilizare a calculatorului, fie au realizat beneficiile pe care tehnologia le poate aduce în viața de zi cu zi. În cadrul campaniei Hai pe Net!, ediția 2014 , şapte telecentre sunt premiate de către Fundația EOS în parteneriat cu Microsoft și UPC România, pe următoarele 3 categorii:

Categoria cel mai bun video:

Premiul I – Alina Valentina Ocheană, Biblioteca Municipală “Medgidia Filiala Nord”, jud. Constanța

Premiul II –  Ramona Humeniuc – Colegiul Național “Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia , jud. Alba

Premiul III – Ioana Goran – Biblioteca Publică “Antim Petrescu ”Păușești Maglasi, jud. Vâlcea

Categoria cea mai relevantă poveste de succes/ cel mai sugestiv studiu de caz

Premiul I –  Petre Florina Mirela și Mihaela Racovițeanu – Biblioteca Județeană  „Ștefan Bănulescu” Slobozia, jud. Ialomița – povestea „Locul de muncă pe care îl iubesc, l-am găsit…”

Premiul II –Alina Valentina Ocheană – Biblioteca Municipala “Medgidia Filiala Nord”, jud. Constanța- povestea”Important e să știi unde să apeși și ce vrei să faci pe calculator”.

Premiul III –  telecentrul „Școala gimnazială nr. 4” Lugoj,  Jud. Timiș  – povestea scrisă de eleva  Verba Valentina,  clasa a VIII-a, „Coder Dojo” la Lugoj.

Categoria cea mai sugestivă campanie social media:

Premiul I – Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia , jud. Alba – profesor Ramona Humeniuc

Premiul II – Liceul Teoretic „Traian Doda” Caransebeș, jud. Caraș Severin –  profesor Alexandra Jurca Nicolau

Premiul III – Biblioteca comunală „Sîrna”, jud. Prahova – bibliotecar Iuliana – Camelia Pîrvu

„Cele două premii ne bucură extrem de tare, pentru că sunt o recunoaștere a ceea ce a însemnat <Get online week 2014> la nivel național dar și european. Campania „Hai pe Net 2014” a arătat tuturor participanților că niciodată nu e prea târziu să descoperi ceva nou și folositor”, a spus prof. Valer Cerbu, directorul Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia

“Eforturile noastre comune ne-au adus două frumoase și atractive premii: loc II la secțiunea video și cu o audiență de 28850 de distribuiri, vizitatori unici, vizualizări, aprecieri, comentarii și acțiuni am reușit să realizăm <Cea mai sugestivă campanie social media >. Iată că “Hai pe Net 2014” a reușit să aducă din nou Romînia online și cred în succersul acestei acțiuni și în viitor pentru că obiectivul Agendei digitale este de a exploata la maximum potenţialul social şi economic al TIC, în special al Internetului -suport vital al activităţilor economice şi sociale, atât în afaceri, muncă, joacă cât şi în a comunica sau a ne exprima liber,” a declarat coordonatoarea telecentrului de la HCC, prof. Ramona Humeniuc.

 

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Amenajarea unui teren din Alba Iulia pentru construcția de locuințe ANL, din nou la licitație. Alei, parcări și utilități

Publicat

Primăria Alba Iulia reia licitația pentru amenajarea de alei carosabile, trotuare, parcări, spații de odihnă și petrecere a timpului liber și asigurarea utilităților (apă – canal) pe un teren aflat pe strada Lalelelor, unde în prezent se află în construcție două blocuri ANL.

Față de prima licitație, lansată în luna mai, valoarea estimată a realizării proiectului și a execuției lucrărilor a scăzut cu peste 540.000 de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat joi, 17 iunie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o nouă licitație pentru achiziția serviciilor de proiectare faza PAC (DTAC) +PT+DDE+CS, asistenta tehnică din partea proiectantului și execuția lucrărilor pentru obiectivul „Viabilizare amplasament pentru construcția de locuințe pentru tineri destinate închirierii – strada Lalelelor Nr. 97A , etapa I, bloc 1 și 2 – Amenajări exterioare, lucrări necesare pentru asigurarea cu utilități (apă-canal)”.

Valoarea totală estimată este de 1.688.700 de lei, fără TVA.

Reamintim faptul că prima licitație, lansată la sfârșitul lunii mai, a fost anulată pentru „Abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”.

Valoarea contractului era estimată la suma de 2.232.138 de lei, fără TVA.

Potrivit studiului de fezabilitate, proiectul are drept scop viabilizarea terenului pentru construirea de locuințe pentru tineri destinate închirierii, care se derulează în colaborare cu Agenția Națională pentru Locuințe (ANL).

Prin Planul Urbanistic Zonal (PUZ) – aprobat prin HCL nr. 47/28 februarie 2014, art. 14, s-a propus construirea a 728 de apartamente și funcțiuni complementare aferente.

Ulterior, conform HCL nr. 188/26 mai 2017, art. 14, a fost aprobată modificarea PUZ-ului aprobat în 2014, corelat cu HCL nr. 197/26 mai 2017 privind transmiterea în administrarea către Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a unui imobil (teren) situat administrativ în municipiul Alba Iulia, strada Lalelelor, nr. 2 în suprafață de 4.137 mp, pentru construirea unui cămin studențesc pe amplasamentul blocurilor nr. 32 și 33, din PUZ-ul inițial, astfel numărul de unități locative reducându-se cu 60 de apartamente.

Terenul care face obiectul proiectului este un teren viran, la ora actuală fiind neîngrijit și plin de bălării, o perioadă fiind folosit pentru depozitarea diferitelor materiale care aparțineau Primăriei.

Deoarece și în municipiul Alba Iulia ca și în alte zone din țară există un deficit de spațiu locativ și în special pentru tineri și familii tinere este necesară construirea acestor tipuri de locuințe accesibile tinerilor.

Pe lângă acestea este necesară și amenajarea spațiilor aferente acestora (locuri de joacă, alei pietonale, parcări, spații de odihnă și petrecere a timpului liber, etc.) pentru a se asigura un mediu cât mai plăcut și sănătos.

Proiectul de viabilizare a terenului pentru construire locuințe pentru tineri presupune realizarea aleilor carosabile pentru accesul auto în zonă, amenajarea trotuarelor pentru separarea traficului auto de cel pietonal, rezolvarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizări pluviale, realizarea iluminatului public și a branșamentelor pentru blocul care va fi construit în zonă de către ANL, amenajarea unui loc de joacă pentru copii, plantații și mobilier urban (băncuțe, coșuri de gunoi, rastel de biciclete) și a platformei pentru amplasarea pubelelor pentru colectarea gunoiului menajer.

Astfel, prin proiect se propune:

  • realizarea unui sistem rutier nou la aleile carosabile, trotuare și parcări
  • colectarea apelor pluviale – prin pante longitudinale și pante transversale vor fi dirijate spre bordură iar de acolo prin gurile de scurgere vor fi evacuate în canalizarea pluvială proiectată
  • aducerea la cotă a căminelor de la rețelele existente în zonă
  • mărirea siguranței în exploatare prin realizarea de marcaje longitudinale și transversale (treceri de pietoni), montarea indicatoarelor de reglementare a circulației
  • montare mobilier urban (coșuri de gunoi, băncuțe, rastel de biciclete)
  • plantații: arbori și arbuști și refacerea zonelor verzi afectate de lucrări
  • realizarea unui loc de joacă pentru copii și a unui spațiu pentru odihnă

  • realizarea iluminatului public, la ora actuală fiind foarte deficitar
  • branșarea blocului care va fi construit de către ANL  în zonă la utilități (electricitate, apă, canalizare menajeră, gaze naturală)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Nodul rutier de la Sebeș va fi finalizat în iulie. Ministrul Transporturilor: Vor fi gata și bretelele spre Deva și spre Sibiu

Publicat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că nodul de la Sebeş, care face legătura între A10, DN1 şi A1, va fi gata în iulie.

“Încă un anunţ: nodul de la Sebeş – care face legătura între A10, DN1 şi A1 – va fi gata în iulie, conform promisiunii constructorului.

Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu”, potrivit lui Cătălin Drulă.

Totodată acesta a adăugat că are promisiuni din partea constructorului, Asocierea condusă de Aktor, că și lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, tronsonul dintre Alba Iulia și Aiud, va fi dat în folosință în acest an.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Trans-Salina” din județul Alba, asfaltată în procent de peste 50%. În zona Ocnișoara va fi construit și un ștrand cu apă sărată

Publicat

Trans-Salina, o șosea din județul Alba, a fost asfaltată în proporție de peste 50%, iar drumul modernizat va ajunge la două sate aproape complet depopulate.

Unul dintre ele este Ocnișoara, care este amplasat pe un masiv de sare.

Autoritățile vor să pună în valoare bogăția din adâncuri și să amenajeze acolo un ștrand sărat, în stil rustic.

Cei 14 săteni care mai trăiesc în Ocnișoara, nu credeau că vor apuca ziua în care vor vedea asfalt la ei în sat.

”Acum e domnie, asfaltul la poartă. Ne retragem aici, ne place să lucram în grădină, să cosim, liniște”, a declarat Iulica, fiica unei localnice, pentru stirileprotv.ro.

Finanțarea este asigurată prin PNDL 2, beneficiar fiind Primăria Lopadea.

Modernizarea drumului comunal Ciuguzel – Ocnişoara – Overdem costă aproximativ 8 milioane de lei şi va reprezenta, practic, salvarea celor două sate aflate pe cale de dispariţie.

La Ocnişoara mai locuiesc doar 14 oameni, iar la Overdem mai sunt circa 35 de locuitori.

Populaţia a scăzut foarte mult în ultimii zeci de ani ca urmare a imposibilităţii oamenilor de a ajunge sau ieşi din aceste sate în perioadele cu ploi sau în perioada iernii.

Drumul de pământ devenea practic imposibil de utilizat, iar oamenii erau blocaţi aici.

Un calcul simplu arată un cost de aproximativ 163.000 de lei (circa 32.000 de euro) pe cap de locuitor, în ceea ce priveşte investiţia în modernizarea drumului. Autoritățile spun însă că drumul va redeschide rute turistice și va duce la dezvoltarea zonei

Contractul în valoare de 8.005.328,13 de lei este derulat de societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba SA.

Ștrand rustic

Investiția în drum a comunei Lopadea Nouă, va fi dublată de una a Consiliului Județean Alba, bazată pe existența unui masiv de sare în acel loc.

Este vorba despre construirea unui ștrand rustic.

”La Ocnișoara se va face un fel ștrand rustic, cum există la Ocna Sibiului. Acolo există niște lacuri cu apă sărată și Consiliul Județean Alba va investi în acea zonă, în tot ceea ce privește utilitățile și amenajarea. Sperăm ca undeva pe anul viitor, pe final, să fie gata. Acum se lucrează la proiect pentru rețeaua de apă” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Președintele instituției, Ion Dumitrel, a declarat la rândul său că la începutul lunii iulie va fi lansat proiectul pentru amenajarea viitoarei investiții.

De asemenea, tot aici se remarcă prezența unui câmp de 3 ha numit „saramură” și o fântână purtătoare de apă sărată, ce izvorăște în permanență de sute de ani.

Fauna și flora ne încântă privirile de fiecare dată. Aici cerbul și căpriorul pot fi văzuți în mediul lor natural.

Mii de specii rare de plante, animale și insecte dau culoare locului. În imediata apropiere este locul de naștere a ariei protejate „Pajiștile lui Suciu”( sit de importanță comunitară) ce conservă habitate naturale de tip: Pajiști stepice, Păduri dacice de stejar și carpen și Tufărișuri.

Sursă foto: Marius Hațegan

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit Crucea Patriarhală de la Arhiepiscopul Irineu

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit duminică, Crucea Patriarhală, o distrincție onorifică acordată de Biserica Ortodoxă. 

Distincția i-a fost acordată lui Ion Dumitrel de Arhiepiscopul de Alba Iulia Irineu, ”ca semn al prețuirii și binecuvântării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare depusă în slujba Bisericii și societății pe parcursul anilor”.

Evenimentul a avut loc duminică, după liturghie, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Citește și: CALENDAR CREȘTIN ortodox, luna IUNIE 2021: TOATE sărbătorile din Cireșar trecute în Calendarul Bisericesc

Sursă foto: Reintregirea.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate