Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania IPJ Alba „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!” continuă și în septembrie. Recomandări de la polițiști pentru prevenirea furturilor și tâlhăriilor

Publicat

DSC03139 Până la sfârşitul lunii septembrie, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba continuă activităţile informativ – preventive organizate în cadrul campaniei intitulate „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”. În zilele de 29 august şi 11 septembrie, aceştia au participat la întâlniri cu cetăţenii, unde au fost prezentate moduri de operare folosite de infractori, măsurile ce trebuie luate pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor şi au distribuit materiale informative. Campania de prevenire ce a debutat în luna iunie a acestui an, are ca scop informarea populaţiei cu privire la modalităţile de prevenire a furturilor şi tâlhăriilor.

Campania a fost iniţiată la nivel naţional, de Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi se desfășoară până la finele lunii septembrie 2014.

Aceasta se axează pe trei module: prevenirea furturilor din locuinţe, prevenirea furturilor de şi din autoturisme şi prevenirea tâlhăriilor, iar activităţile din această campanie vizează transmiterea de recomandări cu caracter preventiv şi promovarea campaniei, distribuirea unor materiale informativ-preventive, precum şi întâlniri cu grupuri ţintă.

Pentru atingerea scopului campaniei, de la debutul ei până în prezent, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au participat la întâlniri cu cetăţenii, în cadrul cărora au fost abordate aspecte de interes privind moduri de operare folosite de infractori, măsurile ce trebuie luate pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor şi au distribuit materiale informativ-preventive.

Iată câteva din recomandările transmise:

– Asiguraţi un iluminat corespunzător la intrarea în bloc şi în faţa liftului;

– Nu permiteţi persoanelor necunoscute accesul în scară;

– Evitaţi să urcaţi în lift cu persoane dubioase;

– Instruiţi-vă copiii ca atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă uşa persoanelor străine, indiferent de motivele invocate de acestea;

– Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă;

– Înlocuiți rapid orice încuietoare devenită nefuncţională sau a căreia cheie aţi pierdut-o;

Astfel de activităţi au fost organizate în zilele de 29 august şi 11 septembrie, de către poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în parcările centrelor comerciale, în Gara Alba Iulia, în autogară şi pe Bulevardul Transilvaniei din municipiul Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax