Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | “Jandarmeria pe înţelesul tuturor”: Discuţii la Şcoala „I.M. Moldovan” Blaj despre siguranţa elevilor, cu părinţi, profesori şi copii

Publicat

YouTube video

La Şcoala Gimnazială „ I.M. Moldovan” Blaj a debutat, joi, campania “Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, acţiune desfăşurată la nivel naţional care în judeţul Alba se desfăşoară sub sloganul „Te vrem în siguranţă”. La prima activitate preventivă, care a luat startul la ora 13.00, în prezenţa viceprimarului municipiului Blaj, Livia Mureşan, au participat aproximativ 150 de elevi, cadre didactice şi personal administrativ. La solicitarea directorului şcolii, Florina Haţegan, au asistat la discuţii şi aproximativ 30 de părinţi.

Copiii şi îndrumătorii acestora au fost informaţi cu privire la implicarea jandarmeriei şi a celorlalte autorităţi publice partenere în proiect în asigurarea unui climat stabil de ordine şi linişte publică şi cu privire la capacitatea de a interveni ori de câte ori bunurile şi valorile publice sunt grav afectate. Totodată, aceştia au putut afla care sunt faptele de natură contravenţională frecvent întâlnite în mediul şcolar şi care sunt sancţiunile legale prevăzute pentru acestea. Surpriza pregătită de organizatori copiilor s-a concretizat în invitarea unui “mascat”, care, spre încântarea acestora, le-a arătat echipamentul pe care-l poartă pe timpul executării unor misiuni cu grad ridicat de risc.

După activitatea dedicată copiilor, locul a fost luat de părinţii acestora, care au discutat cu reprezentanţii jandarmeriei, ai inspectoratului şcolar şi ai primăriei pe marginea siguranţei elevilor în cadrul instituţiei de învăţământ şi au putut afla mai multe în legătură cu răspunderea delictuală a minorului. Discuţiile au fost interactive, copiii, cadrele didactice şi părinţii prezenţi la acţiune arătându-se interesaţi de subiect, motiv pentru care au adresat şi foarte multe întrebări.

„Prima acţiune a confirmat, necesitatea unei astfel de campanii, în care informarea să fie completată de deschidere şi transparenţă, astfel încât copii să se simtă cât mai în largul lor şi să înţeleagă că problemele cu care se confruntă pot fi rezolvate, cu condiţia să aibă curajul de a vorbi despre ceea ce li se întâmplă. Următoarea activitate se va desfăşura miercuri, 16 octombrie, la Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud”, au transmis reprezentanţii Jandarmeriei Alba.

Proiectul informativ derulat la nivel naţional, „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, se derulează în Alba sub sloganul „Te vrem în siguranţă”, iar alături de iniţiatorul proiectului, se află Instituţia Prefectului – Judeţul Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Fundaţia Comunitară Alba, Consiliul Judeţean al Elevilor şi opt primării (Alba Iulia, Aiud, Blaj, Cugir, Ocna Mureş, Săsciori, Şpring şi Zlatna).

Scopul comun, asumat de către toţi partenerii implicaţi în proiect, este acela de a oferi copiilor informaţiile care îi pot ajuta să prevină singuri şi să combată orice fel de comportamente violente, discriminatorii şi infracţionale.

Cei interesaţi de siguranţa copiilor în instituţiile de învăţământ, pot accesa platforma siguranta.fundatiacomunitaraalba.ro unde sunt postate informaţii referitoare la campanie şi la derularea acesteia şi unde există posibilitatea oferirii unui feed-back prin completarea unui formular. Prin intermediul acestuia şi, sub protecţia anonimatului, elevii, părinţii şi cadrele didactice îşi vor putea exprima şi în scris trăirile, dar şi problemele care îi frământă. În acest fel, autorităţile, şcoala şi familia vor putea avea o imagine concretă asupra felului în care se desfăşoară viaţa reală a elevilor şi vor şti care sunt măsurile pe care trebuie să le ia, pentru diminuarea fenomenelor de violenţă şi discriminare, precum şi a infracţionalităţii.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax