Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania „Rămâi albaiulian! Vino la UAB” a luat sfârșit. În urma sondajelor, 35% dintre liceenii din Alba Iulia își vor continua studiile în oraș

Publicat

La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc, joi, conferința de închidere a proiectului „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB”, care și-a propus să realizeze o campanie de promovare a instituției de învățământ în toate liceele din oraş. În urma discuțiilor cu elevii și a chestionarelor completate de aceștia, inițiatorii proiectului au constatat că 35% dintre liceeni vor rămâne la facultate la Universitatea din Alba Iulia, iar aproximativ 55% intenționează să se îndrepte spre Cluj-Napoca.

Proiectul „Rămâi Albaiulian! Vino la UAB” a fost iniţiat de un grup de elevi care şi-au dat numele de „voluntrix” prin organizația-gazdă Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba și Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. În cadrul acestuia, în luna mai, au vizitat mai multe licee din oraș, au „luat pulsul” elevilor, le-au identificat nevoile și au încercat să le răspundă la toate întrebările legate de Universitatea din oraș și de facilitățile oferite de aceasta. Obiectivul principal al campaniei a fost de a convinge elevii de liceu să-și continue studiile în Alba Iulia și să contribuie, astfel, la dezvoltarea orașului.

„Este foarte important ca tinerii să conștientizeze ce înseamnă instituție de învățământ superior care se află într-un municipiu-reședință de judeţ. Sunt încă județe care la ora actuală nu au o universitate de sine stătătoare, de exemplu Satu Mare, Brăila. O concluzie este că o universitate ajută la formarea de generații, ajută la formarea tinerilor, este acasă pentru mulți dintre tineri. Este frumos că tinerii promovează o instituție tot pentru tineri și rezultatele se vor vedea după admiterea din 2012. Sperăm la o continuare a acestui proiect și încercăm să găsim alte surse de finanţare”, a spus rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Breaz.

În cadrul campaniei, elevii de liceu au completat chestionare în care și-au exprimat preferințele pentru centrele universitare în care doresc să-și continue studiile, dar și părerea despre Universitatea din Alba Iulia. Din totalul elevilor care au răspuns la chestionare, aproximativ 55% își propun să urmeze cursurile unei facultăți din Cluj-Napoca, 35% aleg Universitatea din Alba Iulia şi 5 % se vor îndrepta spre ale centre universitare. În alegerea universităților, elevii au admis că în primul rând țin cont de părerea părinților.

Costurile campaniei au fost în valoare de 2.865 RON, din care 2.200 RON au fost oferiți de Fundația Comunitară Alba, prin programul YouthBank, iar restul de 665 RON, din finanţare proprie. În cadrul campaniei, au fost împărțite aproximativ 1000 de flyere, 100 de afișe, au fost vândute 150 insigne și s-au folosit circa 20 tricouri personalizate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax