Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania socială ”Săptămâna legumelor și a fructelor donate” la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia

Publicat

colegiul alexandru domsa alba iulia În perioada 17 – 21 noiembrie, în cadrul Colegiului Tehnic ”Alexandru Domșa” din Alba Iulia a fost organizată campania socială de sprijinire a copiilor aflaţi în dificultate, denumită “Săptămâna legumelor şi a fructelor”. Această campanie s-a desfășurat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC).

Scopul campaniei a fost acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află copii afectaţi de lipsa de alimente.

Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.

Campania “Săptămâna legumelor şi a fructelor” implică strângerea de legume şi fructe de către elevii şi profesorii voluntari implicaţi în programul SNAC şi donarea lor familiilor aflate în dificultate sau unor instituţii sociale.

Proiectul acesta a fost o adevărată provocare pentru elevii Colegiului Tehnic”Alexandru Domșa” care au decis să doneze legume, fructe , dulciuri și chiar conserve din propria cămară pentru cei 17 copii si tineri ocrotiti la Casa de tip familial „Sfantul Ghelasie” din Stremț si 9 copii si tineri de la Centrul de Plasament de Tip Familial „ProFamilia” din Teiuș – Asociația Caritas.

Entuziasmul lor a fost impresionant: au aranjat cu multă atenție punctul de colectare printr-un decor potrivit, s-au mobilizat individual sau la nivelul clasei pentru a aduce o cantitate cat mai mare de legume și fructe.

Coordonatorii au încercat să îi motiveze prin oferirea de diplome celor mai generoase clase de elevi ,însă important este că acești copii au înțeles ce însemnă bucuria de a dărui, fără a aștepta nimic în schimb.

Totuși, efortul lor nu a rămas nerăsplătit, căci nimic nu putea egala sentimentul de mulțumire de pe chipul copiilor de la cele două centre, beneficiare ale proiectului.

Activitatea  a fost coordonată de  prof. Nicoară Dana – psiholog școlar,  Corb Luciana – bibliotecar, prof. Alexandru Alina – responsabil proiecte și activități educative Consiliul Școlar al Elevilor, cu implicarea învățătorilor, a profesorilor diriginți și cu sprijinul directoarei Sînc Carmen.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax