Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campania „Votează legal!”, desfăşurată şi în Alba, de Inspectoratul de Poliţie. Vezi cum poţi afla informaţii despre legislaţia de organizare a referendumului

Publicat

Joi, 19 iulie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a lansat campania de informare şi conştientizare a cetăţenilor “Votează legal!”. În cadrul campaniei, vor fi distribuite materiale informative pentru locuitori, fiind disponibile şi site-uri MAI cu date online privind legislaţia şi sancţiunile pentru nerespectarea condiţiilor de desfăşurare a referendumului.

Iniţiativa presupune informarea şi conştientizarea cetăţenilor asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei în vigoare pe durata campaniei referendumului, din perioada 10-28.07.2012 și a referendumului naţional pentru demiterea preşedintelui Românei din data de 29 iulie 2012.

Campania “Votează legal!” se derulează la nivel naţional în perioada 10 iulie – 28 iulie. În judeţul Alba, vor fi distribuite 1.000 de afişe şi 4.000 de fluturaşi.

A fost operaţionalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informaţii legislative şi ştiri /comunicate referitoare la acţiunile structurilor MAI din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a referendumului. Pe site-urile instituţiilor subordonate M.A.I. din judeţul Alba a fost postat banner-ul campaniei cu link-uri către acest site.

În ceea ce priveşte măsurile de ordine şi siguranţă publică dispuse, la nivel local, pe timpul desfăşurării campaniei și a referendumului, la nivel judeţean a fost constituit Centru Operaţional de comandă format din reprezentanţii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care este coordonat de comisar șef de poliție Laurențiu Crișan, împuternicit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. Acest Centru Operaţional Judeţean va avea misiunea de a asigura, în sistem integrat, activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă.

Toate Centrele Judeţene de Comandă sunt coordonate, la nivel central, de Centrul Operaţional de Comandă al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Au fost demarate întâlniri cu structurile teritoriale subordonate inspectoratului pentru a cunoaşte, pe de o parte, situaţia operativă din fiecare localitate şi problemele reale cu care acestea se confruntă, dar mai ales pentru a sublinia faptul că nu se va tolera nici o abatere de la atribuţiile conferite prin lege fiecărei structuri, pe durata campaniei și a referendumului.

De asemenea, au fost deja dispuse măsuri privind pregătirea specifică a efectivelor în ceea ce priveşte însuşirea actelor normative specifice legislaţiei referendumului, sens în care a fost realizat un Ghid legislativ, transmis către toate structurile M.A.I. implicate în gestionarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării referendumului național.

Fiecare sesizare sau incident va fi tratat cu operativitate sens în care, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost operaţionalizată o aplicaţie informatică pentru raportarea incidentelor din timpul campaniei și a referendumului. Prin intermediul acestei aplicaţii, ce va cuprinde toate incidentele din timpul campaniei și a referenumului, se va urmări modul de soluţionare a fiecărui eveniment în parte, precum şi modul de intervenţie a structurilor implicate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax