Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie a Cercetașilor României pentru colectare de deșeuri și plantare de puieți în Alba Iulia. CL votează aprobarea unui protocol de colaborare

Publicat

Cercetașii României pregătesc o acțiune de colectare de deșeuri de carton și hârtie și plantare de puieți în municipiul Alba Iulia, în această toamnă.

Consilierii locali din Alba Iulia vor vota joi un proiect de hotărâre privind încheierea unui protocol de cooperare între Municipiul Alba Iulia, Centrul Local Axente Sever – filiala Organizației Naționale „Cercetașii României” din Alba Iulia și un retailer privat în vederea derulării unei campanii de colectare și reciclare a deșeurilor din hârtie și carton în municipiul Alba Iulia.

Pentru acest proiect, Primăria Municipiului Alba Iulia va aloca suma de 15.000 lei, iar potrivit acordului de parteneriat, retailerul va asigura suma de 30.000 lei, bani din care vor fi achiziționate două cargo triciclete – vehicule pentru colectarea și reciclarea deșeurilor. De asemenea, în urma campaniei, vor fi achiziționați și plantați 10 puieți de tei.

Centrul Local Axente Sever – filiala Organizației Naționale „Cercetașii României” din Alba Iulia este o organizație neguvernamentală, apolitică și non-profit. Misiunea Cercetașilor în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate.

Campania de colectare şi reciclare a deşeurilor din hârtie şi carton în municipiul Alba Iulia în perioada septembrie-octombrie 2014 va contribui la promovarea informaţiilor cu privire la

importanţa colectării selective şi reciclării deşeurilor, prin derularea activităţilor ecologice (plantarea a minim 10 puieţi de tei, achizitionaţi în urma derulării campaniei de colectare şi reciclare a deşeurilor din hârtie şi carton şi prin achiziţionarea a două cargo triciclete necesare derulării campaniei.

Potrivit ultimei statistici publicate de Biroul de Statistică al Uniunii Europene (Eurostat) ‘in data de 25 martie 2014, 42% din deşeurile municipale din UE au fost reciclare sau transformate în compost în 2012. Statele din UE au generat în media 492 kg deşeuri municipale/persoană în 2012, din care 34% au fost depozitate, 24% incinerate, 27% reciclare si 15% compostate. Mai mult de jumătate din deşeurile municipale au fost reciclate şi compostate în Germania (65%), Austria (62%), Belgia (57%).

Un studiu realizat de către Eco-Rom Ambalaje în perioada septembrie 2012—august 2013 arată că în România, o persoana din mediul urban generează, în medie, aproximativ 346 kg de deşeuri menajere/an, în timp ce o persoană din mediul rural produce, în medie, aproximativ 95 kg de deşeuri menajere/an.

Organizarea campaniei de colectare a cantităților mici de hârtie și carton (până la 150kg) din cadrul firmelor mici și mijlocii din Alba Iulia, pe o perioadă de două luni (septembrie-octombrie 2014), care la sfârșitul campaniei vor fi reciclate de către singura firma de specialitate din judetul Alba. Colectarea deșeurilor se va realiza cu ajutorul a două cargo triciclete, conduse de persoane cu probleme sociale și financiare, alese în urma unui proces de selectie pe baza unor criterii bine stabilite de catre Sericiul Public de Asistență Socială (SPAS) din cadrul Municipiului Alba Iulia, care beneficiaza de un ajutor minim garantat pentru prestarea serviciilor menționate mai sus. Cargo tricicletele vor avea un traseu bine stabilit, asigurând colectarea deșeurilor de hârtie și carton din întregul oraș și se vor afla sub administrarea și supravegherea permanentă a Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax