Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campanie a Hospice Eliana din Alba Iulia: aparat de drenaj limfatic pentru bolnavii de cancer, cumpărat din cărți donate

Publicat

heliana

Asociația Hospice Eliana din Alba Iulia strânge donații pentru un aparat destinat ajutorării oamenilor bolnavi de cancer. Evenimentul este legat de GivingTuesday, o campanie la nivel mondial care îi îndeamnă pe oameni să doneze pentru cei care au nevoie de ajutor. 

”Ajută-ne să adunăm 5.000 de euro pentru dotarea Hospice Eliana cu un aparat de drenaj limfatic pentru a-i ajuta pe bolnavii de cancer îngrijiti aici.

Vino la cafeneaua Flori de Mac Books & Coffee, donează o carte, cumpără alta și află direct povestea oamenilor pe care îi ajuți.

Tot aici, echipa Boomerang Bags îți creează o plasă ecologică și utilă din haina sau materialul pe care dorești să îl reciclezi.

Fiecare act de generozitate contează, dar acestea au și mai mare însemnătate si impact când dăruim împreună. Un gest simplu poate însemna totul pentru cineva”, precizează organizatorii evenimentului.

Programul are loc la cafeneaua Flori de Mac Books & Coffee, între orele 07:30 – 21:00.

Informații suplimentare sunt oferite pe paginile: Facebook/ Flori de mac Books & Coffee și Facebook/ Boomerang Bags Romania.

În data de 3 decembrie se sărbătorește GivingTuesday în toată lumea, o zi în care fiecare este invitat să dăruiască, să dea ceva înapoi comunității din care facee parte.

Este ziua în care generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media, sunt puse în valoare, creând o mișcare ce aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Milioane de oameni din toată lumea indiferent de etnie, religie, cultură, status social se alătură pentru a sprijini cauzele în care cred și comunitățile în care trăiesc.

Hospice Eliana este o organizație neguvernamentală, care oferă gratuit servicii  de îngrijire la domiciliu pentru copiii și adulții cu boli incurabile și își finanțează activitatea prin intermediul unui Charity Shop, un concept nou în Alba Iulia.

Este vorba despre o librărie-cafenea care se numește Flori de Mac, unde oamenii pot dona cărți, pot cumpăra, sau pot pur și simplu bea o cafea acolo. Veniturile obținute sunt folosite pentru a menține activitatea organizației.

Cafeneaua este situată peste drum de vechea Policlinică, nu departe de secția de Oncologie a Spitalului Județean. 

Un Charity Shop reprezintă, pe scurt, un concept prin care donațiile se reîntorc în societate sub forma unor servicii de care anumite categorii au nevoie.

În cazul cafenelei Flori de Mac, oamenii pot dona cărți și alți oameni le pot cumpăra. Banii astfel obținuți ajung în servicii de îngrijire paliativă pentru bolnavii care au cea mai mare nevoie de ea și care sunt abandonați de sistemul de sănătate românesc.

De aceea, ceea ce fac reprezentanții acestei asociații reprezintă o activitate care presupune empatie față de bolnavii aflați în ultima parte a vieții lor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax