Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de colectare a deșeurilor electrice la Alba Iulia, până SÂMBĂTĂ. Se pot preda aparate vechi sau stricate

Publicat

Până sâmbătă, albaiulienii mai pot preda gratuit obiecte electrice vechi, pe care nu le mai folosesc, în cadrul unei campanii derulate de autorităţile locale. Aceştia pot apela TelVerde 0800 444 800 pentru a scăpa simplu și rapid de deșeurile electrice.

Potrivit Primăriei Alba Iulia, până pe 20 octombrie, cetățenii din Alba Iulia au posibilitatea să se debaraseze de aparatele electrice vechi sau stricate în cadrul acțiunii de colectare organizate de autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Alba. În prima zi a campaniei au fost amenajate trei puncte de colectare provizorii în diverse locații din oraș, iar începând cu 14 octombrie, până pe 20 octombrie, cetățenii sunt invitați să apeleze gratuit TelVerde 0800 444 800 pentru a scăpa simplu și rapid de deșeurile electrice. Serviciul Local de Colectare asigură preluarea gratuită de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție a deșeurilor electrice grele sau voluminoase. Tot ce trebuie să facă cetățenii interesați de acest serviciu este să sune la TelVerde 0800 444 800 și să facă o programare pentru a-i fi ridicate gratuit deșeurile.

Până la încheierea acestei campanii, albaiulienii pot câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite la tombolă: un aspirator, un cuptor cu microunde, două mașini de călcat, două mixere și trei cafetiere. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 22 octombrie, la ora 12.00, la Primăria Alba Iulia.

Pe 13 octombrie a avut loc prima ediție a Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, inițiativă a WEEE Forum, centrul de competență nr.1 în lume, în gestionarea deșeurilor electrice. În jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume s-au alăturat acestui demers, printre care și România.

Asociația RoRec, membră a WEEE Forum, împreună cu operatorul local partener, pun Municipiul Alba Iulia pe lista evenimentelor internaționale ce au loc cu ocazia Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice.

Se estimează că în 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate neconform, iar  acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% din tarile lumii au o legislație privind deșeurile electrice. Implicațiile sunt pierderi uriașe de materii prime valoroase și critice pentru industrie, precum și probleme serioase de sănătate, de mediu și sociale prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Apocalipsa lui Rika

    duminică, 21.10.2018 at 03:15

    Eu nu dau pe moca ! daca nu mise ofera banii pe ele nu dau !
    Hotii fac bani din ce se da gratis de prosti !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax