Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de donare de cărţi pentru copiii de la un aşezământ din Ocna Mureş, lansată la Aiud. Iniţiativa este sprijinită de Centrul Cultural “Liviu Rebreanu”

Publicat

Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud sprijină o iniţiativă a Asociaţiei “Maria Agapia” prin care se lanzează o campanie de donare de cărţi pentru copii din Ocna Mureş. “Cărţi de poveste pentru copii de poveste” este un proiect dedicate copiilor de la Aşezământul “Sfântul Mucenic Ciprian” din oraş.

“Ocna Mureş este un oraş trist şi cenuşiu din care speranţa se pare că a pierit. Şi, în acest orăşel există o căsuţă colorată, cu o curte plină de flori şi de copii. La început erau doar câţiva şi, în timp, numărul lor a crescut. Acum, sunt 60 dar copiii din căsuţa colorată parcă nu ştiu pe ce lume se află. Ei sunt veseli, lipicioşi şi au în priviri ceva cu totul atipic pentru locul în care trăiesc. Au dorinţe. Au poveşti de spus”, transmit reprezentanţii asociaţiei.

Aceştia amintesc că îi vizitează periodic, cu cadouri de Paşte şi de Crăciun, de Ziua Copilului şi îi văd cum cresc şi cum devin mai cuminţi şi mai atipici. Dezvăluie că aceşti copii spun că vor cărţi de poveşti, dicţionare şi că vor să citească.

Din acest motiv, Asociaţia Maria Agapia lansează Campania “Cărţi de poveste pentru copii de poveste”, prin care fiecare poate dona o carte, un dicţionar, un caiet sau un creion pentru aceşti copii.

“Dăruieşte, cu sufletul, o carte de poveşti, un album, un dicţionar ilustrat, un caiet, un creion şi lumea în care trăim va înflori cu încă un zâmbet. Zâmbetul cald al copilăriei, uneori o copilărie fără părinţi”, este mesajul iniţiatorilor.

Centrul Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud primeşte aceste donaţii de luni până vineri, între orele 8.00 şi 20.00, la adresa de pe str. Transilvaniei, nr. 35 (CP 515200). Pentru cărţile, caietele şi rechizitele adunate în alte localităţi, centrul asigură transportul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax