Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de informare a cadrelor didactice şi a medicilor şcolari despre obezitatea la copii

Publicat

Direcţia de Sănătate Publică Alba susţine creşterea accesului la servicii de prevenţie primară pentru copiii şi adolescenţii din judeţul Alba. În colaborare cu Institutul Naţional de Sănătate Publică Bucureşti, prin Centrul Regional de Sănătate Publică Sibiu se implementează proiectul “Creşterea accesului la servicii de prevenţie medicală primară pentru copiii şi adolescenţii din România. Alimentaţia sănătoasă şi activitatea fizică în rândul copiilor şi adolescenţilor din România”.

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică Alba, doctor Horea Timiş, a declarat că, la nivelul judeţului Alba, proiectul va demara printr-o campanie de formare a medicilor şcolari şi a cadrelor didactice, într-o primă etapă în municipiul Alba Iulia şi apoi se va extinde în celelalte localităţi. Acest proiect a fost conceput ţinând cont de creşterea numărului de persoane supraponderale la nivel mondial şi european şi mai ales de tendinţele îngrijorătoare ale acestui fenomen la copii şi adolescenţi, pentru a gestiona această problemă de sănătate publică într-o manieră eficace şi durabilă.

Proiectul are un buget de 1.530.000 euro, din care 1.300.000 euro reprezintă finanţare a Guvernului Norvegiei, prin fonduri ale Programului Norvegian de Cooperare şi 250.000 de euro reprezintă cofinanţare din partea Ministerului Sănătăţii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax