Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CAMPANIE de informare a cetăţenilor derulată de IPJ Alba: „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare”

Publicat

Campania de conştientizare şi informare a cetăţenilor „Mita şi votul ilegal înseamnă închisoare” a fost lansată oficial şi în judeţul Alba. Aceasta se va derula până în 10 iunie şi are rolul de atrage atenţia asupra riscurilor pe care le implică nerespectarea legislaţiei pe durata alegerilor locale.

În scopul promovării campaniei de informare, Direcţia Informare şi Relaţii Publice a realizat un spot TV cu durata de 19 secunde, un spot radio de 24 de secunde, un afiş şi un fluturaş, conţinând mesajul campaniei şi informaţii referitoare la sancţiunile prevăzute de legislaţia electorală. Printurile campaniei (85.000 de afişe şi 400.000 de fluturaşi) au fost realizate de Tipografia M.A.I.

Judeţului Alba i-au fost repartizat un număr de 1.500 de afişe şi 6.000 de fluturaşi. Materialele campaniei vor fi distribuite de către lucrătorii instituţiilor din subordinea M.A.I. (poliţie, jandarmi, ISU, care vor fi sprijiniţi de Instituţia Prefectului).

Campania are avizul scris al Consiliului Naţional al Audiovizualului, iar materialele de campanie au fost realizate de tipografia MAI.

Totodată, a fost operaţionalizat site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, care conţine informaţii legislative şi ştiri /comunicate referitoare la acţiunile structurilor MAI din plan central şi teritorial pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de legalitate a procesului electoral. Pe site-urile instituţiilor subordonate M.A.I. din judeţul Alba a fost postat banner-ul campaniei cu link-uri către acest site.

În ceea ce priveşte măsurile de ordine şi siguranţă publică dispuse, la nivel local, pe timpul desfăşurării campaniei electorale ţi a alegerilor locale, la nivel judeţean a fost constituit Centru Operaţional de comandă format din reprezentanţii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor şi care este coordonat de chestor principal Ioan Nicolae Căbulea, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Acest Centru Operaţional Judeţean va avea misiunea de a asigura, în sistem integrat, activităţile de coordonare, monitorizare, centralizare şi comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile şi activităţile din competenţă.

Toate Centrele Judeţene de Comandă sunt coordonate, la nivel central, de Centrul Operaţional de Comandă al Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Au fost demarate întâlniri cu structurile teritoriale subordonate inspectoratului pentru a cunoaşte, pe de o parte, situaţia operativă din fiecare localitate şi problemele reale cu care acestea se confruntă, dar mai ales pentru a sublinia faptul că nu se va tolera nici o abatere de la atribuţiile conferite prin lege fiecărei structuri, pe durata alegerilor locale.

În vederea realizării unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Alba, pe timpul desfăşurării alegerilor locale vor fi angrenaţi peste 860 de lucrători M.AI. .

Astfel, pentru protecţia celor 431 de secţii de votare, vor fi repartizaţi peste 424 de poliţişti, 238 de jandarmi, 200 de lucrători pentru situaţii de urgenţă şi personal din alte structuri.

Pentru menţinerea ordinii publice vor fi angrenate 334 efective ale Ministerului Administraţiei şi Internelor, dintre care 226 poliţişti şi 44 jandarmi.

La aceste misiuni sunt prevăzuţi să participe si poliţişti locali care au atribuţii în localităţile unde aceştia funcţionează să asigure integritatea panourilor şi afişelor electorale amplasate legal .

De asemenea, au fost deja dispuse măsuri privind pregătirea specifică a efectivelor în ceea ce priveşte însuşirea actelor normative specifice legislaţiei electorale, sens în care a fost realizat un Ghid legislativ, transmis către toate structurile M.A.I. implicate în gestionarea măsurilor de ordine publică cu ocazia desfăşurării alegerilor locale.

Fiecare sesizare sau incident va fi tratat cu operativitate sens în care, la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost operaţionalizată o aplicaţie informatică pentru raportarea incidentelor electorale.

Prin intermediul acestei aplicaţii, ce va cuprinde toate incidentele cu caracter electoral, se va urmări modul de soluţionare a fiecărui eveniment în parte, precum şi modul de intervenţie a structurilor implicate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax