Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor, derulată de DGASPC Alba

Publicat

stop violenta

Sub titlul „Educă-l, nu-l lovi! Stop violența!”, în cadrul centrelor de tip rezidențial destinate copiilor, aflate în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba, se desfășoară activități educativ-preventive în cadrul Campaniei „19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor”, proiect naţional de conștientizare, consultare şi participare a copiilor şi tinerilor la prevenirea tuturor formelor de violenţă exercitate asupra lor.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba prin valorile și principiile care stau la baza furnizării serviciilor sociale: respectarea demnităţii umane, abordarea individuală, parteneriatul, participarea beneficiarilor, transparenţa, nediscriminarea, eficacitatea, eficienţa, respectarea dreptului la autodeterminare, etc., are un rol important în conștientizarea respectării drepturilor copilului, în stoparea violenței de orice formă și a abuzurilor.

De aceea, până pe data de 19 noiembrie 2018, specialiștii din cadrul DGASPC Alba (asistenți sociali și psihologi), membrii ai Echipei Locale Intersectoriale, împreună cu personalul din cadrul centrelor de tip rezidențial vor organiza și participa la activitățile educative și culturale în cadrul: Casei de tip familial nr. 1 Aiud, Centrului de plasament de tip familial Mănărade, Casei de tip familial nr. 4 Blaj, Casei de tip familial în comunitate Blaj, Centrului de plasament Blaj.

Activităţile se vor desfășura într-un mod interactiv, temele alese vor fi prezentate utilizându-se ca metode principale: exemplificarea şi experienţa personală, lucrul în echipe şi discuţiile, susţinute prin prezentarea de materiale informative elaborate în acest sens. În cadrul întâlnirilor copiii/tinerii vor fi încurajați să-și exprime a opiniile cu privire la toate subiectele abordate, în așa fel, încât să înțeleagă ce înseamnă abuzul, violența, relele tratamente; să identifice sursele, cauzele și consecințele conduitelor negative; să descopere resursele și soluțiile pentru prevenirea și combaterea fenomenelor de agresivitate și violență; să identifice și să-şi însuşească exemple comportamentale care să susțină înțelegerea și non-violența.

De asemenea, se vor aduce în atenție teme referitoare la alcool și droguri – factori ce duc la violență, absenteism și plecarea neanunțată din centrele de tip rezidențial, fiind vizați copii și tineri care absentează în mod nejustificat de la școală sau pleacă din centrele de tip familial, petrecându-și timpul pe stradă sau în localuri publice, categorie cu risc crescut de a deveni victime ale traficului de ființe umane.

Campania „19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor” se desfăşoară anual, în perioada 1-19 noiembrie, este organizată de Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative – Secţiunea România (FICE) şi are ca scop formarea, prin cooperare și conlucrare, la copii/tineri de atitudini și comportamente pro-active, de denunțare a actelor de violență și de susținere a celor abuzați.

FICE România este o organizaţie neguvernamentală a profesioniştilor în educaţie şi în asistenţă socială care apără drepturile copiilor, îndeosebi ale celor aflaţi în dificultate, şi este membră a FICE (Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative), organizaţie cu statut consultativ UNESCO.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax