Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de prevenire a cancerului de col uterin, la Cugir. Testări gratuite pentru femei cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 ani

Publicat

La Cugir se va organiza o acțiune gratuită de screening pentru cancer de col uterin. Femeile cu vârsta cuprinsă între 24-64 ani vor fi testate gratuit BPN și HPV.

Acțiunea va avea loc în 15 mai, la sediul Centrului Comunitar Social din cadrul SPAS Cugir, pe strada Gheorghe Asachi nr 11A.

Rezultatele probelor vor fi trimise în particular fiecărei beneficiare pe adresa de email în maxim 3 luni de la data recoltării probei. Pentru înscriere și alte relații, personalul din cadrul Centrului Comunitar Integrat „Michelangelo” Cugir vă stă la dispoziție între orele 8-16 la numărul de telefon 0770266913.

Zeci de femei deja testate

În 30 martie, Serviciul Public de Asistență Socială – Compartimentul Michelangelo Cugir a realizat, prin intermediul echipei comunitare integrate, formată din asistenți medicali comunitari, asistent social, mediator sanitar și administrator, o campanie de sănătate publică de prevenire a cancerului de col uterin.

În parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureş, prin intermediul caravanei mobile cu medici, s-a efectuat testarea Babeș Papanicolau și HPV pentru 59 femei cu vârste cuprinse între 24-64 ani.

În cadrul proiectului sunt oferite servicii medicale, cum ar fi diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, examen citologic cervico-vaginal Babes Papanicolau, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin pentru femeile care beneficiază de trimitere medicală, inclusiv cele neasigurate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax