Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de Sărbători pentru copiii de la Centrul de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia. Vezi unde poţi dona un cadou

Publicat

poster (1) De Sărbători, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia, la Căsuţa lui Moş Crăciun se desfăşoară o campanie de donaţii pentru copiii cu nevoi speciale de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia. Cei interesaţi să participe pot adduce haine, rechizite, jucării, cărți, alimente sau orice alt produs care ar putea aduce bucurie copiilor.

Spiridușii Moșului așteaptă să adune cadourile în perioada 3-15 decembrie, după care se vor grăbi să ajungă în data de 16 decembrie, la cei peste 150 de copii.

La Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din Alba Iulia învață, mănâncă și beneficiază de diverse activități educationale şi de recuperare 166 de elevi. Sunt repartizați în nouă clase de învățământ primar, opt clase de învățământ gimnazial și o clasă de preșcolari. În plus, opt elevi cu deficiențe grave/ asociate beneficiază de școlarizare la domiciliu. Din totalul de clase, cinci dintre acestea sunt destinate elevilor care au afecțiuni severe.

În permanență, profesorii, educatorii, logopezii și psihologii îi ajută pe copii să se integreze în colectivitate, să aibă o viață cât mai normală și să deprindă cât mai multe cunoștințe.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Alba Iulia funcționează în regim de semi-internat. Elevii încep cursurile la ora 8.00, au parte de o masă, iar după terminarea cursurilor sunt implicați, alături de personalul didactic, în diferite activități compensativ-recuperatorii cum ar fi cele ludoterapie, de socializare, de terapie ocupațională, psihodiagnoză, terapia tulburărilor de limbaj în funcție de nevoile fiecărui copil.

În cazul elevilor de clasa a VIII-a, aceștia sunt îndrumați să își continue studiile, fie la liceu, fie la o şcoală profesională. Cei care reuşesc își depășesc, cu adevărat, limitele.

Un alt punct de colectare a donaţiilor este la Art Café din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax