Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie de vaccinare antirabică desfășurată de DSVSA Alba. Aproape 30.000 de câini au fost vaccinați

Publicat

 

caine, maidanez Aproape 30.000 de câini au fost vaccinați și microcipați în anul 2016, transmite DSVSA Alba pentru a evita dezvoltarea focarelor de infecție în Alba. De asemenea din 2013 s-a început o campanie de vaccinare a vulpilor.

Rabia este o boală infecțiasă întâlnită la toate speciile de animale, transmisibilă la om, manifestată prin tulburări nervoase și urmată de moarte.

Campaniile de vaccinare a vulpilor realizate începând cu anul 2013, au dus la scăderea numărului de cazuri de rabie pe raza județului Alba, astfel în județul Alba în anul 2016 și până în prezent nu au fost înregistrate focare de rabie la animalele sălbatice și domestice. Metoda cea mai eficientă de profilaxie în aceasta boală este vaccinarea.

În anul 2016 au fost vaccinați un număr de 29.473 câini în vârstă de peste 3 luni care au fost microcipați și dețin carnete de sănătate. Vaccinarea antirabică la vulpi s-a realizat prin distribuirea de momeli vaccinale atât pe cale aeriană cât și prin administrare la vizuină. Pentru administrarea la vizuină în anul 2016, pentru județul Alba au fost repartizate 4.000 momeli vaccinale, care au fost distribuite în două două campanii de vaccinare în 27 de fonduri de vânătoare.

Distribuirea momelilor pe cale aeriană în Alba s-a realizat de pe de aeroporturile din Tg.Mureș și Deva.

Ca urmare a campaniei de vaccinare desfășurate în octombrie 2016, au fost testate în perioada ianuarie-februarie 2017 în cadrul L.S.V.S.A. Alba, un număr de 179 vulpi în vederea determinării eficienței vaccinării antirabice.

Rezultatele testării markerului vaccinal au arătat că 93 vulpi din cele investigate au consumat momelile vaccinale reprezentând un procent de 48,7%, și 37,05% au dezvoltat anticorpi post-vaccinări fapt care demonstrează că vaccinarea antirabică a fost eficientă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax