Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie împotriva folosirii necorespunzătoare a antibioticelor lansată, la Alba Iulia, de cluburile Lions și Leo

Publicat

afis campanie O campanie de conștientizare a populației cu privire la folosirea necorespunzătoare a antibioticelor a fost începută de către cluburile Lions și Leo din Alba Iulia, în urmă cu aproximativ o lună. Campania este intitulată ”orice antibiotic NU distruge orice bacterie” și își propune o informare asupra folosirii necorespunzătoare a antibioticelor.

Afișul campaniei trage un semnal de alarmă, fiind unul foarte sugestiv: trei monștrii înfățișează bacteriile, care pot deveni rezistente dacă antibioticul este necorespunzător, dacă administrarea acestuia se face greșit și dacă dozarea este incorectă.

Prin folosirea irațională și iresponsabilă a antibioticelor, fără consultul unui medic specializat, bacteriile ar putea devenii rezistente, sănătatea bolnavilor fiind pusă în pericol.

Membrii Clubul Lions Alba Iulia, în campania de conștientizare a populației cu privire la riscurile administrării greșite a antibioticelor, au lipit afișe în diverse spații și au încheiat parteneriate cu farmacii.

În acest moment, asociația Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de voluntari din lume. În prezent este prezentă în peste 200 de ţări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.360.000 de membri. În România, Districtul Lions 124, înființat în 1994, este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.

Primul Club Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones.

Denumirea organizaţiei provine de la iniţialele cuvintelor “Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” iar sigla are ca element figurativ doi lei, unul ce priveşte cu mândrie spre activitatea din trecut, iar altul ce priveşte cu încredere activitatea viitoare a membrilor asociaţiei. Sloganul organizaţiei “We serve”, adică “Noi servim”, a devenit deviza membrilor cluburilor Lions din toată lumea. 
La ora actuală, Cluburile “Lions” servesc nevoile comunităților în care activează, având ca obiectiv dezvoltarea climatului de întelegere, promovarea competenţei, participând activ la viaţa socială a urbei în spiritul dezvoltării civismului și valorilor morale.

foto: facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax