Connect with us
Publicitate

POLITICA

Campanie iniţiată de TNL Alba împotriva mitei electorale

Publicat

Tinerii din PNL Alba Iulia au demarat o campanie de popularizare, în rândul populaţiei, a importanţei participării la vot și de luptă împotriva acceptării de către cetățeni a mitei electorale, numită “Eu nu-mi vând votul”. Campania face parte dintr-un proiect mai larg, demarat la nivel național, cu trei mari etape: “Studenții nu-și vând votul”, “Tinerii nu-și vând votul” și “Eu nu-mi vând votul”.

Finalul campaniei este programat pentru perioada anterioară alegerilor locale de anul viitor.

Primul pas în implementarea în Alba Iulia a campaniei a avut loc duminică, 4 decembrie, cu participarea mai multor tineri liberali din municipiu. Aceştia au  împărțit pliante cu scopul de a se populariza campania și obiectivele sale.
„Am luat această decizie, după ce am constatat, la ultimele alegeri, că oamenii sunt din ce în ce mai puţin interesaţi de a merge la vot și destul de ușor de păcălit de cei care vor să le cumpere voturile. Motivele sunt multiple, iar noi tocmai aici vrem să determinăm modificarea de mentalitate. Este în puterea noastră să schimbăm lucrurile în bine şi de aceea vorbim cu cetăţenii și le explicăm cât de necesar este votul lor pentru această schimbare, pentru această revoluţie a bunului simţ. De ce este falimentar să-mi vând votul? Din cel puțin câteva motive ușor de înțeles: litrii de ulei, kilogramele de făină, excursiile la mănăstiri, pachetele cu cadouri ș.a.m.d. pe care unii le pregătesc pentru campaniile electorale de anul viitor nu vor aduce decât un bine minor, de moment, dar vor fi urmate de încă 4 ani de suferințe pentru popor și îmbuibare pentru ciocoii de la putere. Votul nu trebuie vândut pentru că este un drept civic ce nu are preț, deoarece fiecare în parte trebuie să decidă cu cine votează, fiindcă România are nevoie de alegeri corecte și, nu în ultimul rând, pentru că oferirea și acceptarea mitei electorale reprezintă o ilegalitate sancționată conform legii”, a declarat preşedintele TNL Alba Iulia, Adrian Simion.

Foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax