Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie IPJ Alba: Tinerii infractori din Penitenciarul Aiud, educaţi să „înveţe din greşeli”

Publicat

În luna martie 2012, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a iniţiat Proiectul „Învăţăm din greşeli”, în parteneriat cu Penitenciarul Aiud şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba ce are ca scop prevenirea delincvenţei şi a recidivei în rândul minorilor şi tinerilor.

Proiectul se adresează elevilor de liceu din judeţul Alba şi tinerilor care ispăşesc o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Aiud.

În cadrul proiectului sunt prevăzute 3 tipuri de activităţi: 4 activităţi de socializare, ce vor avea loc în Penitenciarul Aiud şi se vor realiza între 15 elevi de liceu şi 15 tinerii care ispăşesc o pedeapsă privativă de libertate; 6 dezbateri ce vor avea loc la Sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, la care vor participa un număr mai mare de elevi (cca. 40-50) de liceu şi 5 tineri din Penitenciarul Aiud. Discuţiile vor fi axate pe cunoaşterea mediului familial în care a crescut tânărul condamnat, parcursul şcolar, anturajul acestuia, în vederea identificării şi conştientizării cauzelor, împrejurărilor şi condiţiilor care au determinat săvârşirea de infracţiuni.

La sfârşitul dezbaterilor va avea loc o activitate de aplicare de chestionare, în vederea evaluării impactului acestor dezbateri asupra elevilor participanţi.

– realizarea unei înregistrări video, cu mărturii ale tinerilor condamnaţi, ce va fi folosită de către poliţişti inspectoratului, în activităţile educativ – preventive desfăşurate în unităţile de învăţământ;

– selecţia tinerilor condamnaţi care participă la toate aceste activităţi cât şi moderarea dezbaterilor se vor realiza de specialiştii Serviciului de Asistenţă Psihosocială din cadrul Penitenciarului Aiud, după obţinerea în prealabil a acordului acestora.

Vineri, 6 aprilie 2012, a avut loc prima activitate de socializare din cadrul proiectului, desfăşurată în Penitenciarul Aiud, la care au participat 15 elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia şi 15 tineri condamnaţi.

Au avut loc discuţii şi jocuri de rol, prin care tinerii au relatat elevilor câteva întâmplări din viaţă, aspecte legate de mediul familial, precum şi împrejurările care au concurat la comiterea de fapte antisociale, iar elevii le-au împărtăşit partenerilor de dialog activităţile în care sunt implicaţi în fiecare zi. De asemenea, participanţii la întâlnire au putut viziona un film documentar privind evoluţia Penitenciarului Aiud.

Elevii au avut ocazia să viziteze câteva dintre celulele în care îşi ispăşesc pedeapsa deţinuţii.

Activitatea s-a finalizat cu un meci de fotbal la care au participat elevii şi deţinuţii, parteneri de dialog.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax