Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanie: O carte pentru copiii din Transnistria

Publicat

Un grup de 300 de elevi din Grigoriopol vor putea învăţa limba română, prin bunăvoinţa unor oameni cu spirit caritabil. Campania, intitulată „O carte pentru copiii din Transnistria”, demarată de Despărţământul ASTRA „Ioan Neagoe” Stremţ-Teiuş îşi propune organizarea unei colecte de cărţi de literatură română, care vor fi folosite ulterior ca suport de curs în şcolile din Grigoriopol-Doroţcaia, Republica Moldova.

Campania începe oficial în data de 1 Decembrie, iar, pe durata a 9 luni, toţi cei care doresc să se alăture acestei acţiuni pot dona o carte în limba română, la diferite puncte de colectare din judeţul Alba: ”Am primit o solicitare din partea doamnei Jitariuc Svetlana, directoarea Liceului Teoretic Ştefan cel Mare şi Sfânt din Grigoriopol, prin care ne solicita sprijinul pentru a da posibilitatea copiilor de acolo să studieze limba română. Motivul cererii este faptul că administraţia oraşului este subordonată regimului separatist-smirnovist, care nu acceptă limba română şi grafia în şcoli”, a explicat Florin Bota de la CAR Teiuş, iniţiatorul acestei campanii.

Acţiunii demarate de Despărţământul ASTRA s-a alăturat prefectul Ştefan Bardan, care a donat o carte, cu ocazia prezentării campaniei: „Ofer elevilor din Transnistria cartea Valea Arieşului în imagini, cu speranţa ca acel copil la care va ajunge, să poată să vină şi să vadă cu ochii lui frumuseţile acestei zone”.

Cei care doresc să participe la acestă campanie pot dona cărţi la următoarele puncte de colectare din Alba: Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, Centrul de Cultură „Augustin Bena”, Primăria comunei Galda de Jos, Primăria comunei Stremţ. Despărţământul ASTRA Blaj, Fundaţia comunitară Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax