Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Campanie pentru bolnavii de scleroză multiplă: “Înscrie-te în asociaţia locală”

Publicat

Asociaţia Bolnavilor de Scleroză Multiplă din Alba, „Speromax”, în parteneriat cu medicii de familie din judeţ au demarat, miercuri, o campanie de descoperire a persoanelor care suferă de această boală, intitulată “Înscrie-te în asociaţia locală”.
Reprezentanţii „Speromax” spun că foarte multe persoane bolnave de scleroză multiplă descoperă boala când deja sunt în stadiu avansat şi nu ştiu, de cele mai multe ori, care sunt procedurile pentru a obţine tratamentul.

Scleroza multiplă este una dintre cele mai comune boli ale sistemului nervos central. Este o boală a adultului tânăr, vârsta generală a începutului manifestărilor fiind între 29-33 de ani, dar aceasta plajă este mult mai largă, de la 10 la 59 de ani. Totodată, incidenţa sclerozei multiple în rândul femeilor este mai ridicată decât la bărbaţi, cu aproximativ 50 procente.

În prezent în jur de 50 de bolnavi de scleroză multiplă sunt înscrişi în Asociaţia „Speromax”. În judeţ, numărul lor este mult mai mare, însă nu este cunoscut cu exactitate. Cei mai mulţi dintre ei beneficiază de subvenţii de la stat pentru tratament, care costă lunar în jur de 1000 de euro, în funcţie de cât de avansată este boala. Asociaţia „Speromax” Alba ajută persoanele bolnave de această boală să primească mai uşor tratamentul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. gabriela

    sâmbătă, 05.05.2012 at 09:12

    buna tuturor ! ma numesc gabriela si sunt si eu bolnava din2006. am trecut prin tratamentul cu interferon dar fara prea multe rezultate… acum ma gandesc la recoltare de celule stem din maduva osoasa,poate e mai cu efect. a mai incercat cineva aceasta interventie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax