Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campanie slabă de vaccinare, în mediul rural în Alba. Câți locuitori din sate și comune s-au imunizat în trei zile

Publicat

Lipsa de informare, știrile false și neimplicarea atuorităților locale – trei elemente importante care duc la o campanie slabă de vaccinare în mediul rural, în județul Alba. 

Deși doze de vaccin există pentru a imuniza în masă populația din mediul rural, locuitorii satelor și comunelor din Alba sunt reticienți în acest sens. 

Cel mai puternic exemplu este campania de vaccinare inițiată de autoritățile județene în zona Apusenilor. În trei zile de la pornirea caravanei mobile s-au vaccinat fix 47 de localnici. Cele mai puține persoane imunizate au fost sâmbătă, 29 mai, la Avram Iancu unde s-au vaccinat doar 7 oameni. 

În primul rând reticiența vine din lipsa de informare. În zonele în care oricum informația ajunge mai greu și de multe ori distorsionat, lipsa unei campanii ample de informare și conștientizare realizată de către autoritățile locale,(primării, medici de familie și chiar reprezentații cultelor religioase) sprijinite de cele județene duce la un număr scăzut de persoane care doresc să se vaccineze.

Mai mult de atât, știrile false despre COVID și vaccinare ajung mult mai repede în mijlocul comunităților locale și de asemenea sunt mult mai ușor acceptate din moment ce autoritățile nu se implică în combaterea fenomenului.

Dar mai sunt și exemple pozitive: primul este campania de vaccinare inițiată de primăria comunei Ciugud, unde vaccinarea s-a realizat din casă în casă, iar autoritățile locale s-au implicat direct în informarea și promovarea beneficiilor aduse de imunizare.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Campanie inedită de vaccinare anti-COVID în comuna Ciugud: Imunizare din poartă în poartă și ”șezători de vaccinare”

De asemenea, în weekendul ce a trecut, la Jidvei s-au vaccinat 143 de persoane: 100 cu serul de la Johnson & Johnson și 43 cu Pfizer.

La Fărău, potrivit reprezentaților Prefecturii Alba, după sființirea unui lăcaș de cult din localitate, mai mulți locuitori au mers și s-au vaccinat, mare parte dintre aceștia fiind îmbrăcați în straie populare. În total, în comună s-au vaccinat 42 de persoane. La Răhău, 15 persoane au ales să se imunizeze anti COVID-19.

În schimb, în zona Apusenilor campania de vaccinare este slabă.

Vineri, sâmbătă și duminică în zona Apusenilor s-au vaccinat doar 47 de persoane.

Mai exact, la Zlatna și în satele aparținătoare s-au vaccinat vineri, 28 mai, 19 persoane. Pe 29 mai, sâmbătă s-au imunizat la Avram Iancu 7 persoane, iar duminică, 30 mai, în centrul Albacului s-au vaccinat 21 de localnici.

În total, în trei zile de campanie pe sate s-au vaccinat anti covid în jur de 250 de persoane.

sursă foto: Facebook – Instituția Prefectului Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax