Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Campanii de promovare a sănătății, la Aiud. Cetățenii își vor putea măsura gratuit glicemia și tensiunea arterială

Publicat

Primăria Aiud

Sub sloganul „Cunoaște-ți valorile presiunii arteriale” și „Să acționăm pentru un viitor mai sănătos”, Direcția de Asistență Socială a municipiului Aiud din subordinea Consiliului Local, prin Compartimentul Cabinete medicale și Asistență Medicală Comunitară, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba, organizează două campanii IEC (Informare, Educare, Conștientizare) de promovare a sănătății, astfel:

  • Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii – 17 mai 2019

  • Ziua Europeană Împotriva Obezității – 18 mai 2019

Scopul acestor campanii este creșterea nivelului de informare a populației asupra consecințelor Hipertensiunii arteriale (HTA) și asupra riscurilor pentru sănătate pe care le prezintă persoanele supraponderale și cele obeze.

În cadrul acestor campanii se vor derula activități de informare şi conștientizare a populației, privind importanța depistării precoce a HTA și promovarea principiilor legate de stilul de viață sănătos, în comunitate, școli, cabinete medicale școlare – prin distribuire de materiale informative, afișare postere și măsurarea gratuită a glicemiei și a tensiunii arteriale.

În data de 16 mai 2019, între orele 09:00 – 12:30, la sediul administrației Pieței Agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” Aiud se va măsura gratuit tensiunea arterială și glicemia pentru persoanele interesate și se vor distribui materiale informative referitoare la cele două campanii Informare, Educare, Conștientizare.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Diseminarea informațiilor legate de adoptarea unei alimentații echilibrate și promovarea principiilor legate de stilul de viață sănătos.
  • Creșterea accesului populației la serviciile preventive de măsurare a valorilor tensiunii arteriale.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

AIUD

Intervenţie a unui elicopter SMURD în zona Masivului Bedeleu, pentru salvarea unui turist

Publicat

Un elicopter SMURD Mureș a fost chemat duminică, în jurul orei 17:40, pentru salvarea unui turist, în zona Masivului Bedeleu – sat Izvoarele. Din primele informații se pare că bărbatul ar fi suferit un infarct miocardic.  Potrivit ISU Alba, SMURD Aiud, IPJ, Salvamont Aiud și Elicopter SMURD Mureș intervin la un posibil infarct miocardic acut […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: Drum județean, între Fărău și Sânmiclăuș, ca în Evul Mediu. „Este mai mult pământ decât piatră”

Publicat

Drumul județean 107 V, ce face legătura între Fărău, Alecuș și Sânmiclăuș, arată exact ca în perioada medievală. Acoperit cu pietriș sau din pământ, această porțiune de drum reprezintă un adevărat coşmar pentru şoferi, care ajung să se gândească doar la nota de plată către mecanicii auto după ce îl traversează cu mașinile. „Este mai […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, vizitat de peste 5.000 de persoane în Noaptea Muzeelor 2019

Publicat

noaptea muzeelor 2019

Noaptea Muzeelor 2019 a atras la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia un număr mare de vizitatori. Astfel, nu mai puțin de 5.200 de persoane au călcat pragul muzeului albaiulian cu ocazia evenimentului organizat sâmbătă, 18 mai, între orele 19:00 – 01:00. Vezi și VIDEO Noaptea Muzeelor 2019: Istoria prinde viață la Alba Iulia. Reconstituire […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ȘTIREA TA: Semafor „smart”, bulversat „la hard”, în intersecția din zona Gării Alba Iulia

Publicat

O nouă defecțiune a fost semnalată de șoferi la semafoarele din municipiul Alba Iulia. Duminică, un conducător auto a reclamat faptul că unul dintre semafoarele aflate la intersecția din zona Gării afișează, în același timp, două culori, verde – galben respectiv roșu – galben.  Reamintim faptul că în ultimele luni au fost reclamate mai multe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate