Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campanii de promovare a sănătății, la Aiud. Cetățenii își vor putea măsura gratuit glicemia și tensiunea arterială

Publicat

Primăria Aiud

Sub sloganul „Cunoaște-ți valorile presiunii arteriale” și „Să acționăm pentru un viitor mai sănătos”, Direcția de Asistență Socială a municipiului Aiud din subordinea Consiliului Local, prin Compartimentul Cabinete medicale și Asistență Medicală Comunitară, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică Alba, organizează două campanii IEC (Informare, Educare, Conștientizare) de promovare a sănătății, astfel:

  • Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii – 17 mai 2019

  • Ziua Europeană Împotriva Obezității – 18 mai 2019

Scopul acestor campanii este creșterea nivelului de informare a populației asupra consecințelor Hipertensiunii arteriale (HTA) și asupra riscurilor pentru sănătate pe care le prezintă persoanele supraponderale și cele obeze.

În cadrul acestor campanii se vor derula activități de informare şi conștientizare a populației, privind importanța depistării precoce a HTA și promovarea principiilor legate de stilul de viață sănătos, în comunitate, școli, cabinete medicale școlare – prin distribuire de materiale informative, afișare postere și măsurarea gratuită a glicemiei și a tensiunii arteriale.

În data de 16 mai 2019, între orele 09:00 – 12:30, la sediul administrației Pieței Agroalimentare „Dr. Constantin Hagea” Aiud se va măsura gratuit tensiunea arterială și glicemia pentru persoanele interesate și se vor distribui materiale informative referitoare la cele două campanii Informare, Educare, Conștientizare.

Obiectivele campaniei sunt:

  • Diseminarea informațiilor legate de adoptarea unei alimentații echilibrate și promovarea principiilor legate de stilul de viață sănătos.
  • Creșterea accesului populației la serviciile preventive de măsurare a valorilor tensiunii arteriale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax