Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Campionate de baschet, volei și fotbal pentru elevi, sprijinite financiar de Consiliul Judeţean Alba. Parteneriat cu Inspectoratul Şcolar

Publicat

fotbal copii Consilierii județeni din Alba au de aprobat, în ședința de joi, 16 martie, încheierea unui protocol de colaborare între CJ Alba și Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, în vederea organizării activităților din cadrul proiectelor „Campionatul județean de baschet” (liceu băieţi şi fete), „Campionatul județean de volei” (liceu băieţi şi fete) şi „Cupa școlilor și liceelor la fotbal” (primar băieţi şi fete; liceu băieţi şi fete).

În condițiile globalizării, sportul reprezintă un mediu cu puternic potențial de afirmare a identității naționale. Fiecare țară a Uniunii Europene are propria tradiție și cultură, ce pot fi definite inclusiv prin caracteristici ale sportului. Acestea pot fi explicate prin influenţele istorice, culturale şi sociale ce s-au exercitat în timp asupra sportului din fiecare ţară, se arată în documentaţia de proiect.

De asemenea, sportul ca industrie poate fi extrem de profitabilă dacă se desfășoară într-un cadrul organizat, cu investiții în organizarea competițiilor realizate pe termen lung și având o adresabilitate către un segment cât mai larg de populație, începând de la vârstele cele mai fragede, potrivit iniţiatorilor.

În cadrul Strategiei de Dezvoltare a Sportului în România – perioada 2016 – 2032, la capitolul 5.1. „Sportul pentru toți” se urmăreşte ca indicator de performanţă: Creșterea numărului de practicanți ai activităților fizice la nivel național, cu 30% în perioada 2016-2032.

În acest context, la nivelul factorilor de decizie locali se urmăreşte sprijinirea competiţiilor sportive la nivelul învăţământului preuniversitar, adaptat la condiţiile socioeconomice actuale, la realităţile concrete, identificându-se nevoile şi stabilindu-se posibilităţile de acţiune.

Prin încheierea acestui Protocol de colaborare, Consiliul Judeţean Alba va contribui, atât financiar, cât și cu resurse umane, la organizarea activităților din cadrul Proiectelor „Campionatul județean de baschet” (liceu băieţi şi fete), „Campionatul județean de volei” (liceu băieţi şi fete) şi „Cupa școlilor și liceelor la fotbal” (primar băieţi şi fete; liceu băieţi şi fete), activități care ce se vor desfășura în unitățile de învățământ din județul Alba.

Obiectul protocolului de colaborare îl constituie organizarea în anul 2017, împreună cu Inspectoratul Şcolar judeţean Alba, în unitățile școlare participante din județul Alba, a competițiilor adresate elevilor, pentru următoarele ramuri sportive:

– volei, secțiunea liceu, categoria feminin/masculin,

– baschet, secțiunea liceu, categoria masculin,

– fotbal, pentru învățământul preuniversitar, clasele I-IV şi IX-XIII, categoria feminin/masculin

Se propune de asemenea alocarea sumei de 33.000 lei din bugetul local al Județului Alba (sumă care va fi prevăzută și aprobată în bugetul Județului Alba pentru anul 2017), pentru desfășurarea activităților din cadrul proiectelor. Suma maximă prevăzută va fi alocată după cum urmează:

– Pentru Proiectul „Campionatul județean de baschet”, liceu, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 6.000 lei;

– Pentru Proiectul „Campionatul județean de volei”, liceu, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 7.000 lei;

– Pentru Proiectul „Cupa școlilor și liceelor la fotbal”, clasele I-IV şi IX-XIII, categoria feminin/masculin, este alocată suma maximă de 20.000 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax