Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campionatele Naţionale de şah rapid şi blitz pe echipe de la Sebeş. Rezultatele competiției

Publicat

În acest weekend, la Sebeș s-au desfășurat Campionatele Naţionale de şah rapid şi blitz. Competiţiile au făcut parte din Festivalul Internaţional al României la Şah, organizat de Federaţia Română de Şah, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba.

Atât competiţia open, cât şi cea feminină au fost dominate cu autoritate de echipele CSU ASE Superbet Bucureşti. În acest an, clubul s-a impus în majoritatea întrecerilor interne şi a obţinut clasări foarte bune şi în Cupa Cluburilor Europene.

CSU ASE Superbet a reuşit câte 7 victorii şi un meci egal, atât în turneul de şah rapid, cât şi în cel de blitz, impunându-se fără problem în ambele turnee.

  • Echipa/masculin: Constantin Lupulescu, Vlad Jianu, Mircea Pârligras şi David Gavrilescu (80% din echipa olimpică a României), condusă de marele maestro internaţional Tiberiu Georgescu.

La feminin, CSU ASE Superbet Bucureşti a reuşit să câştige toate meciurile jucate în competiţiile de şah rapid şi blitz.

  • Echipa/feminin: Andrada Popale (lider), Irina Bulmaga, Elena Cosma şi Alessia Ciolacu (cele trei, componente ale echipei olimpice a României).

Echipele medaliate

Şah rapid – open

  • 1. CSU ASE Superbet Bucureşti
  • 2. ACS Arnia Chess IT Bucureşti
  • 3. CS Universitatea de Vest Timişoara

Şah rapid – feminin

  • 1.CSU ASE Superbet Bucureşti
  • 2.CSM Bucureşti
  • 3. ACS Arnia Chess IT Bucureşti

Blitz – open

  • 1. CSU ASE Superbet Bucureşti
  • 2. Sparta Techirghiol3.
  • 3. CS Universitatea de Vest Timişoara

Blitz – feminin

  • 1. CSU ASE Superbet Bucureşti
  • 2. CSM Bucureşti
  • 3. ACS Arnia Chess IT Bucureşti

Rezultatele echipelor CSM Unirea Alba Iulia

În această companie extrem de puternică, CSM Unirea Alba Iulia, care în acest an a promovat în Divizia A, a avut o evoluţie onorantă, terminând pe locul 9 din 20 de echipe participante, în ambele competiţii, de şah rapid şi blitz.

În mare formă, liderul echipei, Mihnea Costachi, a tras echipa după el, realizând 6 puncte din 8 partide (câte 4 victoriişi 4 remize) în ambele probe.

O evoluţie bună a avutşi George Ileană, 4,5 punctela şah rapid, respectiv 5 puncte la blitz.

De remarcat şi evoluţia excelentă în proba de blitz a lui Andrei Negrean, campionul mondial şi European en titre la blitz, la categoria copii sub 10 ani. Foarte talentatul junior român al cărui tată este din Cugir a fost împrumutat de clubul albaiulian pentru acest campionat şi a obţinut 3,5 puncte din 6 partide. Victoria sa împotriva maestrului internaţional Gabriel Grecescu a fost decisivă în victoria cu 2,5-1,5 a CSM Unirea Alba Iulia împotriva ACS Arnia Chess IT Bucureşti, una dintre cele mai mari surprize ale campionatului.

CSM Unirea Alba Iulia a pierdut la Sebeş doar împotriva unor echipe de calibru, care joacă în Superliga Naţională pe echipe: CSU ASE Superbet Bucureşti, Sparta Techirghiol, CS Universitatea de Vest Timişoara şi Vados Arad.

O surpriză foarte plăcută a fost evoluţia echipei a 3-a a clubului albaiulian, formată din juniorii: Răzvan Burja-Udrea, Alexandru Simina, Andrei Simina şi Maia Macarie. Aceștia au reuşit să se claseze pe locul 17 în competiţia de şah rapid şi pe un excelent loc 14 în competiţia de blitz, în care au câştigat 3 meciuri şi au încheiat unul la egalitate, împotriva unor adversari mult mai experimentaţi. Antrenori, Mihnea Costachi şi David Cordea.

De notat şi evoluţia foarte bună în proba de blitz a CSO Metalurgistul Cugir, care s-a clasat pe locul 11.

Finala Grand Prix România, luni, la Alba Iulia

De luni, Festivalul Internaţional al României la Şah se vamuta la Hotelul Transilvania din Alba Iulia pentru Finala Grand Prix România. Participă 16 dintre cei mai buni şahişti români ai momentului.

”Cu siguranţă, favoritul publicului va fi albaiulianul Mihnea Costachi, ale cărui rezultate obţinute în acest weekend la Sebeş ne dau speranţe pentru o clasare foarte bună a acestuia în finala circuitului Grand Prix România 2022”, a transmis Marius Ceteraș.

Meciurile de luni şi marţi vor începe la orele 9.30 şi 16.00. Publicul poate asista live atât la partide, cât şi la comentariile oferite de mari maeştri şi maeştri internaţionali.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax