Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Campionatul Național de Șah, la Sebeș: Evoluții remarcabile ale sportivilor din Alba. Ucraineanul Shevchenko, principalul favorit

Publicat

Campionatele Naționale de Șah Clasic, care se desfășoară la Sebeș, se apropie de final, ultimele 2 runde ale celor 3 secțiuni, open, feminin și amatori, fiind programate în acest weekend.

În sectiunea open conduce Kirill Shevchenko, principalul favorit, care a acumulat 6 puncte în cele 7 runde jucate, acesta fiind urmat de David Gavrilescu.

Albaiulianul Radu Țâmpea, care a remizat surprinzător în runda 1 cu Shevchenko, a continuat seria evoluțiilor bune, având acumulate 3,5 puncte împotriva experimentatilor săi adversari, ne-a informat maestrul FIDE Marius Ceteraș.

La feminin, Miruna Lehaci este lideră cu 5,5 puncte, fiind urmată de un grup de 4 jucătoare cu 5 puncte.

O frumoasă surpriză este evoluția lui David Cordea, instructorul grupelor de inițiere la Clubul Sportiv Municipial Unirea Alba Iulia, care este al doilea clasat în secțiunea amatori, lider fiind Cristian Veneteanu.

La competia organizată în premieră în județul Alba participa peste 250 de șahiști, nivelul fiind cel mai ridicat din istoria recentă a Campionatelor Naționale de juniori.

Prezent la Sebeș, președintele Federației Române de Șah, Vlad Ardeleanu, a declarat pentru Alba24.ro::

”Condițiile organizatorice sunt deosebite, gazdele noastre din Sebeș asigurând participanților tot confortul necesar pentru un turneu de asemenea calibru.

Vom continua colaborarea cu cei care sprijină activitatea șahistă din județul Alba, convinși fiind că putem realiza împreună lucruri de calitate.

Nu ne vom limita doar la șahul de performanță, vrem să colaborăm și la implementarea proiectului „Educație prin Șah”, care în viziunea noastră va fi nu doar baza dezvoltării șahului românesc, ci și un proiect foarte benefic pentru comunitățile în care va fi implementat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax