Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Canalizare nouă în Războieni-Cetate și aducțiune modernizată de apă pentru zona Ocna Mureș. Lucrările încep în acest an

Publicat

conducte canalizare lucrari

Locuitorii din Războieni-Cetate vor beneficia în curând de canalizare în sistem centralizat. Lucrările pentru extinderea rețelei de canalizare vor începe în acest an, iar în cadrul aceluiași proiect se va moderniza și aducțiunea de apă pentru zona Ocna Mureș, lucrare care, spun reprezentanții administrației locale, va rezolva și problema calității apei în oraș.

Joi, 17 ianuarie 2019, la ora 10:00, la sediul Apa CTTA SA din Alba Iulia se va semna contractul de lucrări AB3-CL5 „Extindere rețele de apă și apă uzată în aglomerarea Aiud – Lopadea Nouă și extindere rețele de apă uzată în aglomerarea Unirea – Războieni”. Altfel spus, începând din acest an încep lucrările pentru rețeaua de canalizare în Războieni-Cetate, au transmis reprezentanții administrației locale.

Avizele pentru emiterea Certificatului de Urbanism și pentru obținerea Autorizației de Construire au fost emise de către Primăria Ocna Mureș încă de anul trecut.

Potrivit reprezentanților Primăriei, valoarea lucrărilor este de peste 7,4 milioane de euro fără TVA și face parte din finanţarea de către Uniunea Europeană a proiectului major: „Reabilitarea și extinderea sistemelor de apă și apă uzată în județul Alba, 2014-2020”, în valoare totală de 114.079.588 euro (fără TVA).

În cadrul aceluiași proiect se va moderniza și aducțiunea de apă pentru zona Ocna Mureș (înlocuire integrală și mărire capacitate), lucrare care – potrivit reprezentanților Primăriei – va rezolva și problema calității apei în orașul Ocna Mureș.

Uniunea Europeană va finanţa acest proiect cu 86.737.563 euro (fără TVA), la această sumă adăugându-se 13.265.745 euro de la bugetul statului, 2.040.884 euro de la bugetele locale ca beneficiari finali ai investiţiilor, iar beneficiarul proiectului, SC Apa CTTA SA Alba, va contribui cu 12.035.397 euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax