Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cancelarul Nehammer spune NU aderării României la Schengen. Deputat PNL: Austria este un hub al serviciilor secrete ale Moscovei

Publicat

Cancelarul austriac Karl Nehammer a declarat că Ministerul de Interne din țara sa vrea un nou calendar de aderare la Spațiul Schengen pentru România și Bulgaria. Asta ar fi abia la primăvară. 

Cancelarul motivează prin faptul că Austria are o problemă cu imigranții care trec nevăzuți prin România.

Totuși, România nu se află pe „Ruta Balcanică” a migrației. Oficialii austrieci știu și ei acest lucru și de aceea gestul lor poate fi interpretat drept un motiv pentru a respinge candidatura României pentru Schengen.

Declarația a fost făcută după o întâlnire cu șeful popularilor din Parlamentul European, Manfred Weber.

Karl Nehammer, a evitat să spună direct miercuri seară, că țara sa va vota împotriva aderării României la Schengen la Consiliul JAI de joi.

Dar a refuzat și întrebările pe acest subiect.

Pe de altă parte, Parlamentul olandez a adoptat tot miercuri poziția favorabilă a guvernului Țărilor de Jos, în sprijinul aderării României la spațiul Schengen.

Declarații dure și acuzații directe ale unui deputat PNL

Poziția Austriei era anticipabilă. Cu câteva ore înainte de anunțul cancelarului, Cristian Băcanu, un deputat PNL din România, a făcut o serie de declarații foarte dure, legate de legăturile Austriei cu Rusia și de jocul pe care îl face această țară pentru Moscova.

”Trebuie să spunem lucrurilor pe nume: Austria este un hub al serviciilor secrete ale Moscovei şi, atunci când refuză accesul României la spaţiul Schenghen, nu face nimic altceva decât să satisfacă interesul Rusiei.

O Rusie care îşi doreşte o Europă slabă şi divizată, măcinată de suveranism şi de mişcări politice de extremă dreapta, cu eterne probleme în lanţurile de aprovizionare şi lipsită de o reală capacitate de a se adapta noilor realităţi geopolitice.

Unii pot considera afirmaţia mea hazardată dar, dacă ne facem temele şi răsfoim informaţiile publice pe internet, descoperim că BVT (fostul serviciu de intelligence al Austriei) a fost considerat o vulnerabilitate majoră a Europei în materie de securitate printr-un raport de audit al Clubului de la Berna (comunitatea de intelligence europeană)…

Este chiar atât de greu să înţelegem cât de mare era şi este breşa de securitate austriacă?

De altfel, BVT a fost şi desfiinţat la finalul lui 2021, fiind înlocuit de GDföS – Directoratul de Stat pentru Securitate şi Intelligence, după ce nu a reuşit să prevină atacul de la Viena din 2 noiembrie 2020, atunci când au murit 5 oameni şi alţi 23 au fost răniţi.

Nu mai devreme de 5 iulie anul curent, prestigioasa publicaţie Washington Post titra „O cuantificare a influenţei ruse în Austria după invadarea Ucrainei” şi descria cazul lui Egisto Ott, 60 de ani, lucrător în serviciile secrete austriece, suspectat de procurori că a vândut secrete de stat şi informaţii despre inamicii Rusiei către Kremlin.

L-au prins la percheziţie în timp ce încerca să distrugă propriul telefon mobil astfel încât să nu fie găsite mesajele cu ruşii.

Se arată în articolul citat că, în realitate, cazul lui Ott este emblematic pentru situaţia în care se află azi autorităţile de la Viena, adânc penetrate de serviciile ruseşti şi situate zi de zi în siajul Moscovei” a scris Cristian Băcanu, pe contul său de Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Petru

    miercuri, 07.12.2022 at 23:13

    Austria să se ducă unde și-a dus mutu iapa. Capul sus România. Deșteaptăte …. !

  2. George

    joi, 08.12.2022 at 03:19

    Băi ,,’nea” deputatul noi nația asta de români trebuie să fim bucuroși că existăm.
    Și cu regret spun dar noi nu merităm nici în UE și de Schengen nici NU ar trebui să deschidem gura.
    DA …ăsta este adevărul și realitatea dar noi românași (la nivel politic) am și găsit motiv,că vezi Doamne sunt rușii de vină.
    DE VINĂ SUNTEM NOI NAȚIA ASTA DE ROMÂNI CĂ ….,,EXISTĂM”.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax