Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Când ajung la elevi manualele de Comunicare în Limba Română de clasa a II-a şi de Matematică de clasa a VI-a

Publicat

Arhivă foto

Manualele de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a și cele de Matematică pentru clasa a VI-a vor ajunge în posesia elevilor în această săptămână, a anunțat Florian Lixandru, secretar de stat în cadrul Ministerului Educației.

Acesta a spus că majoritatea manualelor au fost distribuite la timp pentru începerea noului an școlar, însă există câteva excepții.

În total, au fost tipărite 43 de titluri noi de manuale în vara acestui an, iar distribuția acestora s-a desfășurat fără probleme.

Cu toate acestea, patru titluri au întârziat și nu au ajuns în școli la data planificată, care era 11 septembrie.

Acestea sunt manualul de Comunicare în Limba Română pentru clasa a II-a și manualul de Matematică pentru clasa a VI-a.

Potrivit lui Lixandru, distribuția acestor manuale s-a finalizat în această săptămână, iar elevii vor putea să le primească în curând.

Ce se întâmplă cu manualele de Matematică și Explorarea Mediului pentru clasele I și II

Încă două titluri de manuale, Matematică și Explorarea Mediului pentru clasa I și clasa a II-a, au întâmpinat întârzieri din cauza contestațiilor depuse de edituri în urma licitației.

Procedurile contractante s-au desfășurat cu întârziere, iar perioada de lansare a comenzilor de către unitățile de învățământ s-a încheiat recent.

Cu toate acestea, Ministerul Educației a asigurat că aceste manuale vor ajunge la elevi până la finalul lunii septembrie.

De asemenea, pentru a asigura accesul elevilor la conținutul manualelor, Ministerul Educației a transmis o recomandare către inspectoratele școlare și directorii unităților de învățământ, să pună la dispoziția elevilor printuri după aceste manuale.

Aceasta este o soluție temporară pentru a acoperi perioada până la distribuția completă a manualelor.

Situația manualelor de liceu

Pentru manualele destinate liceului, s-a optat pentru proceduri de retipărire, deoarece nu au fost elaborate manuale noi. Conform secretarului de stat Florian Lixandru, procentul de retipărire a fost de maximum 15% pentru manualele de clasa a IX-a și a X-a, și de maximum 10% pentru cele de clasa a XI-a și a XII-a.

Această retipărire a presupus încheierea de contracte între Inspectoratele școlare și editurile care au editat manualele pentru liceu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax