Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când ar putea începe sezonul de NUNȚI în acest an și cum ar fi organizate evenimentele

Publicat

Majoritatea cuplurilor care au vrut să se căsătorească anul trecut și-au amânat evenimentele.

Alții au ales ceremonii restrânse, acasă, cu familia.

Sunt trei scenarii propuse Guvernului pentru organizarea evenimentelor, verde, galben și roșu, în funcție de situația epidemiologică.

Asociația Furnizorilor din Industria Nunților (AFIN) propune testarea tuturor invitaților înainte de a intra în restaurante.

”Dacă vorbim de scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e că nunțile să poată avea loc după 15 mai, în situațiile în care toți participanții sunt într-una din cele trei categorii: sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste”, spune Alin Caraman, președinte AFIN, pentru digi24.ro.

În 2020, șapte din zece nunți au fost anulate sau amânate. Industria nunților a fost la 5% din capacitate în ultimul an. Unele cupluri sunt dispuse să facă nuntă și fără dans.

”Dacă rata se va încadra în zona galbenă sau verde, evident că se pot organiza nunțile cu peste 100 sau 200 de persoane.

Putem să ne ducem spre nunți în aer liber sau cu număr redus în spații interioare. Este foarte importantă ceremonia religioasă, care este urmată de un eveniment. Anumite cupluri stau de un an jumate, sunt dispuși să facă nuntă și fără dans”, a spus Alin Caraman.

Unii organizatori de evenimente dau ca variantă reducerea numărului de participanți.

”Avem în jur de 100 de nunți, spre deosebire de 2019, când aveam 200. Ar începe pe 15 mai. Distanță o putem rezolva, să păstrăm 2 metri între mese, ringurile vor rămâne mult mai largi. N-o să mai putem face cu același număr. Cu siguranță vor fi mai mici evenimentele. De obicei mai creșteam prețurile, în funcție de economie, dar a rămas totul la fel și am făcut și reduceri, de la 10 la 20%”, spune un patron de săli de evenimente, pentru digi24.ro.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că este posibilă o revenire la normalitate pentru evenimentele de familie, precum nunțile și botezurile, după 1 iunie.

„Am anunțat că după 1 iunie vorbim de revenirea la normalitate, este un prim pas. Cum ne gândim la soluții pentru HoReCa și restul economiei, ne gândim și la aceste evenimente. Așteptăm soluții, sunt de acord să discutăm cu toată lumea. Avem două luni să ne pregătim, vom găsi soluții pentru toți operatorii din economie”, a spus premierul.

sursă: digi24.ro

sursă foto: pixabayDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Electro-șezătoare: Zeci de pasionați de autoturisme electrice se întâlnesc sâmbătă, la Ciugud, Alba Iulia și Păuca. PROGRAM

Publicat

Zeci de proprietari de autoturisme electrice din întreaga țară se întâlnesc, sâmbătă, 14 mai, într-un eveniment național de promovare a transportului ecologic. Programul va cuprinde două „electro-șezători rurale” la Ciugud (județul Alba) și Păuca (județul Sibiu), precum și o caravană pe traseul Ciugud – Păuca – Alba Iulia. Punctul final al întâlnirii va fi „electro-șezătoarea urbană” în Piața Cetății din Alba Iulia, unde mașinile vor rămâne pentru o întâlnire cu albaiulienii care sunt pasionați de autoturisme electrice.

Evenimentul va începe, în jurul orei 10:00, cu o cafea servită în parcarea Primăriei comunei Ciugud, unde există două stații verzi de încărcare pentru autoturismele electrice. Participanții, care s-au anunțat din întreaga țară, vor schimba impresii despre mașinile electrice pe care le conduc și vor vizita comuna, cu oprire și la Theodora Golf Club, cel mai modern teren de golf din România.

Caravana va porni apoi pe traseul Ciugud – Teleac – Hăpria – Păuca (în județul Sibiu), o distanță de aproximativ 40 de kilometri. În comuna Păuca, participanții vor avea o întâlnire cu reprezentanții administrației locale, vor vizita Școala Gimnazială, o școală „smart” care a fost construită recent, precum și Biserica Evanghelică Păuca, monument istoric din secolul XIII. La Păuca, gazdele vor invita participanții la un prânz cu mâncăruri tradiționale din zonă.

În jurul orei 17:00 întreaga caravană se va întoarce pentru o „electro-șezătoare urbană” în Cetatea Vauban din Alba Iulia. Mașinile electrice vor fi parcate în Piața Cetății pentru a putea fi admirate de turiști și localnici, iar proprietarii lor vor oferi detalii tehnice sau alte informații celor interesați de electromobilitate.

Comunele Ciugud și Păuca promovează transportul ecologic, iar ambele administrații locale au stații de încărcare verzi pentru autoturismele electrice. Astfel, în parcarea celor două primării există un complex de panouri fotovoltaice, care produc energie electrică pentru alimentarea sediilor administrative dar și a celor două stații de încărcare, montate de fiecare localitate. Fiecare primărie folosește câte un autoturism eco, respectiv un autoturism electric la Ciugud și un autoturism hibrid la Păuca. Ciugudul are și a treia stație verde de încărcare în satul Hăpria, la Centrul de Informare Turistică.

La rândul său, municipiul Alba Iulia susține transportul ecologic prin mai multe proiecte de mobilitate. Astfel, printr-un proiect cu fonduri europene a achiziționat 13 autobuze electrice cu 13 stații de încărcare lente și patru rapide. În perioada următoare, Alba Iulia va depune pe PNRR un alt proiect pentru achiziționarea a 21 de autobuze electrice și a unui microbuz, cu stațiile aferente de încărcare lentă sau rapidă. Pentru autoturisme electrice, municipalitatea a amplasat 3 stații de încărcare și urmează a amplasa în acest an alte 16 în diferite zone ale orașului. De asemenea, pentru 2023, Alba Iulia are în plan să monteze cel puțin 45 de stații de încărcare lente sau rapide pentru autoturisme.

Electro-șezătoarile sunt organizate de administrațiile locale din Ciugud, Alba Iulia și Păuca, în parteneriat cu Grupul Electromobilitate, care reunește zeci de proprietari de mașini electrice. Electromobilitate înseamnă un proiect de promovare a mașinilor electrice ca alternativă de transport prin diferite acțiuni, dar și prin articole despre modul de funcționare și fiabilitatea acestora. Inițiativa a fost demarată în 2018, când în România erau înregistrate doar 250 de autoturisme electrice, iar în această perioadă pe www.electromobilitate.com au fost publicate peste 1.700 articole, semnate de 59 autori, majoritatea proprietari de automobile electrice. Grupul a monitorizat în acești ani mașini care au străbătut aproape 1,2 milioane de kilometri.

În prezent, în România sunt înmatriculate peste 16.000 de mașini electrice.

Programul evenimentului:

  • 10:30 – 11:00– Electro-șezătoarea la Ciugud

– „De vorbă la o cafea cu pasionații de autoturisme electrice” – parcarea Primăriei Ciugud

– Întâlnire și discuții cu reprezentanții Primăriei Ciugud

– Discuții și schimb de impresii cu pasionații locali de autoturisme electrice

  • 11:00 – 12:30 – Vizită în comuna Ciugud

– Vizitarea Școlii Gimnaziale Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România

– Prezentarea proiectelor de mediu/ mobilitate ale Primăriei Ciugud

– Vizitarea resortului Theodora Golf Club, cel mai modern teren de golf din România

12:30 – 14:00 plecare în caravană spre comuna Păuca (durată traseu aproximativ o oră)

– Oprire Hăpria – Centrul de Informare Turistică – stația de încărcare

  • 14:00 – sosirea la Primăria Comunei Păuca (parcarea are și stații de încărcare) Electro-șezătoarea de la Păuca- întâlnirea rurală a pasionaților de autoturisme electrice

– Servirea unui prânz tradițional cu bucate țărănești și plăcinte

– Discuții cu reprezentanții Primăriei Păuca despre planurile de susținere a electromobilității

– Discuții și schimb de impresii cu pasionații locali de autoturisme electrice

– Vizitarea Școlii Smart de la Păuca și a Bisericii Evanghelice (clădire monument istoric)

  • 16:30 – 17:30 – Caravana de întoarcere Păuca – Ciugud – Alba Iulia
  • 18:00  – Electro-șezătoarea urbană – întâlnire în Cetatea din Alba Iulia (Piața Cetății)

– Discuții cu reprezentanții administrației locale despre planurile de mobilitate ale Municipiului Alba Iulia, cu accent pe susținerea electromobilității

– Discuții și schimb de impresii cu pasionații locali de autoturisme electrice

– Fotografii și vizitarea cetății

  • 19:00 – program liber și participare la evenimentele organizate în Alba Iulia cu ocazia „Nopții Muzeelor – noaptea în care istoria prinde viață”

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ABRUD

Directorul adjunct al Cupru Min Abrud, Dorel Tomuș, declarat în stare de incompatibilitate. Motivele

Publicat

Directorul general adjunct al companiei miniere de stat Cupru Min SA Abrud, Dorel Tomuş, a fost declarat în stare de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Raportul de evaluare a fost emis în 28 martie 2022, dar nu a fost făcut public de către instituţie aşa cum procedează în toate cazurile similare.

Cazul a devenit public odată ce directorul de la Cupru Min a contestat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, potrivit Adevărul.ro.

ANI consideră că Dorel Tomuş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2018-2019, când a deţinut simultan funcţiiile de consilier judeţean şi director general al Cupru Min SA Abrud.

Tomuş a fost ales pe lista de consilieri judeţeni a PSD în 2016 şi a părăsit Consiliul Judeţean în martie 2019. Şi-a motivat demisia prin faptul că era prins în proiectul de dezvoltare a companiei Cupru Min, iar timpul nu îi permitea să fie prezent la toate şedinţele.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

O femeie din Blaj, găsită moartă în râul Târnava, de pompieri. Era dată dispărută

Publicat

O femeie din Blaj care a fost dată dispărută, în cursul zilei de vineri, 13 mai, a fost găsită decedată în apele în apele râului Târnava. Aceasta a fost descoperită de pompierii din Alba, după câteva ore de căutări. 

Potrivit ISU Alba, după mai multe ore de căutări,  persoana a fost găsită pe râul Târnava de către echipajele prezente la locuri solicitării, însă aceasta prezenta semne incompatibile cu viața fiind declarat decesul acestuia.

CITEȘTE ȘI: AȚI VĂZUT-O? O femeie din Blaj, dată dispărută. Poliția și familia o caută

Este vorba despre o femeie de 69 de ani care a fost dată dispărută de către familie, fiind căutată de rude și polițiști. Reamintim că, la data de 13 mai 2022, în jurul orei 07,30, Poliția Municipiului Blaj a fost sesizată de către o femeie din Blaj, cu privire la faptul că, în cursul zilei de ieri, 12 mai, verișoara sa, A. SAVINA, de 69 de ani, i-a făcut o vizită, iar în jurul orei 15,30 a plecat spre locuința sa, din Blaj, fără să mai ajungă acasă și fără a se cunoaște unde ar putea fi.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de vreme rea în mai multe localități din Alba: Ploi torențiale, grindină, vijelii și fulgere. ZONELE VIZATE

Publicat

Meteorologii au emis un o avertizare meteo de vreme rea, de tipul Cod Portocaliu de vreme rea, valabilă pentru mai multe localități din Alba, până la ora 14.30. 

În intervalul orar 13:50, până la ora 14:30, în localitățile Aiud, Ocna Mureș, Unirea, Mirăslău, Livezile, Poșaga, Hopârta, Rimetea și Ocoliș se vor semnala: grindină de dimenisuni medii, averse care vor cumula 35…40 l/mp, vijelie, frecvente descărcări electrice.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax