Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când ar putea începe sezonul de NUNȚI în acest an și cum ar fi organizate evenimentele

Publicat

Majoritatea cuplurilor care au vrut să se căsătorească anul trecut și-au amânat evenimentele.

Alții au ales ceremonii restrânse, acasă, cu familia.

Sunt trei scenarii propuse Guvernului pentru organizarea evenimentelor, verde, galben și roșu, în funcție de situația epidemiologică.

Asociația Furnizorilor din Industria Nunților (AFIN) propune testarea tuturor invitaților înainte de a intra în restaurante.

”Dacă vorbim de scenariul roșu, cum e acum, propunerea noastră e că nunțile să poată avea loc după 15 mai, în situațiile în care toți participanții sunt într-una din cele trei categorii: sunt vaccinați, au trecut prin Covid sau sunt dispuși să facă teste”, spune Alin Caraman, președinte AFIN, pentru digi24.ro.

În 2020, șapte din zece nunți au fost anulate sau amânate. Industria nunților a fost la 5% din capacitate în ultimul an. Unele cupluri sunt dispuse să facă nuntă și fără dans.

”Dacă rata se va încadra în zona galbenă sau verde, evident că se pot organiza nunțile cu peste 100 sau 200 de persoane.

Putem să ne ducem spre nunți în aer liber sau cu număr redus în spații interioare. Este foarte importantă ceremonia religioasă, care este urmată de un eveniment. Anumite cupluri stau de un an jumate, sunt dispuși să facă nuntă și fără dans”, a spus Alin Caraman.

Unii organizatori de evenimente dau ca variantă reducerea numărului de participanți.

”Avem în jur de 100 de nunți, spre deosebire de 2019, când aveam 200. Ar începe pe 15 mai. Distanță o putem rezolva, să păstrăm 2 metri între mese, ringurile vor rămâne mult mai largi. N-o să mai putem face cu același număr. Cu siguranță vor fi mai mici evenimentele. De obicei mai creșteam prețurile, în funcție de economie, dar a rămas totul la fel și am făcut și reduceri, de la 10 la 20%”, spune un patron de săli de evenimente, pentru digi24.ro.

Premierul Florin Cîțu a anunțat că este posibilă o revenire la normalitate pentru evenimentele de familie, precum nunțile și botezurile, după 1 iunie.

„Am anunțat că după 1 iunie vorbim de revenirea la normalitate, este un prim pas. Cum ne gândim la soluții pentru HoReCa și restul economiei, ne gândim și la aceste evenimente. Așteptăm soluții, sunt de acord să discutăm cu toată lumea. Avem două luni să ne pregătim, vom găsi soluții pentru toți operatorii din economie”, a spus premierul.

sursă: digi24.ro

sursă foto: pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax