Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Când intră în vigoare Legea dării în plată. Cum puteţi scăpa de creditele ipotecare pe care nu le mai puteţi plăti la bancă

Publicat

casa ipoteca banca După ce a fost aprobată de Parlament şi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis, Legea dării în plată a fost publicată, în 28 aprilie, în Monitorul Oficial şi intră în vigoare în 15 zile de la această dată.

Potrivit iniţiatorilor, pentru această lege nu sunt necesare norme de aplicare, astfel încât de la mijlocul lunii mai cei care nu-şi mai pot plăti ratele la creditele ipotecare pot notifica banca, iar instituţia are termen 30 de zile să îi cheme la negocieri. În caz contrar, se poate apela la serviciile unui notar, pentru a transfera imobilul ipotecat în proprietatea băncii, astfel încât creditul să poată fi lichidat.

Reamintim că plenul Camerei Deputaților a adoptat, în 13 aprilie, modificările la proiectul Legii dării în plată, în urma cererii de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis, cu 207 voturi „pentru”, unul împotrivă și o abținere. Apoi, în 28 aprilie, Iohannis a anunţat că a promulgat legea.

Din legea aprobată a fost eliminat programul „Prima Casă” și a fost ridicat plafonului celor cu credite de nevoi personale cu ipotecă la 250.000 de euro.
O altă modificare prevede că legea se aplică și în cazul persoanelor care au fost executate silit.

Potrivit proiectului, nu pot beneficia de prevederile sale cei care au fost condamnați printr-o hotărâre definitivă pentru infracțiuni în legătură cu creditul pentru care se solicită aplicarea legii.

Legea dării în plată stipulează că persoanele cu credite de locuințe își pot ceda bunurile ipotecate către bănci dacă sunt în incapacitate de plată a ratelor împrumuturilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax