Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când se despodobește bradul de Crăciun. Ce spune tradiția: Ce facem cu pomul după ce dăm globurile și ornamentele jos

Publicat

Când se despodobește bradul de Crăciun

Când se despodobește bradul de Crăciun. Este o întrebare la care mulți oameni caută răspsunsul în aceste zile. Tradiția, dar și cutuma sărbătorilor de iarnă indica clar data. 

Însă fiecare alege când să facă acest lucru. Unii îl împodobesc chiar la început de decembrie și îl dau jos la jumătatea lunii ianuarie. Alții, preferă să păstreze tradiția.

Mai exact împodobirea în Ajun de Crăciun și despodobirea la câteva zile după Revelion.

Despodobirea ține cont de doi factori importanți: dacă bradul este natural sau artificial.

Când se despodobește bradul de Crăciun: Ce spune tradiția

Atunci când ne referim la un brad natural, acesta nu rezistă mai mult de 2 săptămâni, motiv pentru care pasionații de sărbători îl cumpără în perioada 22 – 24 decembrie și îl împodobesc în seara de Ajun, în data de 24.

Tradițiile creștine spun că bradul de Crăciun se ține în casă până în data de 7 ianuarie, de Sfântul Ioan Botezătorul. Tot pe 7 ianuarie, creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc Crăciunul.

Totuşi, cei care au un brad natural aleg să îl despodobească mai devreme, întrucât pomul de Crăciun începe să se usuce şi să le umple casa de ace.

Ce faci cu bradul de Crăciun după despodobire

Oamenii care au optat pentru un brad artificial îl pot păstra într-un loc sigur, până la următorul Crăciun, când îl pot împobodi din nou. Situația se schimbă dacă au ales un brad natural tăiat, care nu poate fi păstrat pentru o perioadă mai lungă.

Dacă acesta are rădăcini, puteți opta pentru a-l replanta, dacă aveți grădină, însă dacă stați la bloc și vreți să-l aruncați, trebuie să știți că acest lucru trebuie făcut într-un mod responsabil.

Spre exemplu la Alba Iulia există un loc special de aruncare.

Primăria Alba Iulia și RerVest, pun la dispoziția cetățenilor un container special pentru colectarea brazilor de Crăciun. Containerul va fi amplasat în zona administrativă a Stadionului Cetate și va fi lăsat acolo în perioada 05.01- 10.01.2024.

Accesul se va face dinspre strada Septimius Severus, conform hărții de mai jos, iar brazii vor fi preluați în intervalul orar 08.00- 20.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax