Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când se schimbă vremea. Temperaturi atipice în februarie, cu maxime de 20 de grade și ninsori. Prognoza ANM

Publicat

prognoza meteo vremea

Luna februarie continuă seria condițiilor meteo neobișnuite pentru această perioadă a anului. După o lună ianuarie cea mai caldă de până acum, ultima lună de iarnă înregistrează maxime de 20 de grade în unele zone ale țării. În același timp, vor mai fi zile cu ninsori.

Meteorologii explică de ce sunt variațiile atipice de temperatură.

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM); Elena Mateescu, spune că țara noastră se află sub influența unui val de aer tropical, însă de săptămâna viitoare condițiile meteo se schimbă.

”Cu siguranță traversăm o perioadă foarte caldă, pentru că masa de aer de origine tropicală a abordat zona țării noastre încă din 5 februarie”, a spus Mateescu, potrivit antena3.ro.

Directorul ANM a amintit că în acest interval, zilnic, temperaturile minime sau maxime au înregistrat recorduri.

Cea mai caldă zi din iarna 2023-2024, până acum, a fost 6 februarie.

La Drăgășani au fost 22,6 grade Celsius, fiind considerat un record lunar la această stație pentru luna februarie, comparativ cu recordul anterior, de 22,2 grade Celsius.

La Zimnicea au fost 22,4 grade, la Calafat 22,3 grade, iar la Bechet 22,1 grade.

Maxime de 20 de grade în februarie

Vremea caldă continuă și în acest weekend.

VREMEA în Alba, în weekend: Temperaturi de primăvară, câteva ploi la munte. Prognoza meteo pe localități

Sâmbătă sunt prognozate valori între 11 și la 20°C, cu o maximă în Capitală de 18-19°C.

Duminică vor fi chiar 21°C, iar în Capitală 19-20°.

Când se schimbă vremea

Vor mai scădea temperaturile începând de marți, în sudul, sud-estul țării. Chiar și așa, valorile de 13-14 grade caracterizează o vreme mai caldă.

”Și pentru că întrebați dacă mai vine iarna, cel puțin de marți, în regiunile intracarpatice, chiar și la munte, vom vorbi, mai ales la munte, la altitudini mai mari de 1.700m de precipitații, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare. În aceste regiuni maximele vor fi unele mai coborâte și nu vor mai depăși 7-8 grade”, a explicat directorul ANM.

Prognoza ANM pentru următoarele 4 săptămâni, arată că temperaturile vor fi în continuare mai mari decât de obicei. Vor fi însă și perioade în care acestea vor scădea.

Vremea până în 11 martie. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Unde va ploua. Prognoza meteo pe patru săptămâni

În Alba, vor mai fi temperaturi minime negative la altitudini mai mici, în 15-16 februarie, apoi spre sfârșitul lunii și începutul primăverii. Se vor înregistra ploi în jurul datelor de 13 și 18 februarie. Va ploua mai mult la munte, în următoarele două săptămâni și vor fi și zile cu ninsori (în intervalul 18-23 februarie).

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax