Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când se va cere certificatul Covid la locul de muncă. Angajații vor primi vouchere pentru testare. Anunțul ministrului Sănătății

Publicat

rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat în timpul unei discuții cu reprezentanți ai companiilor și cu oamenii de afaceri în ce condiții firmele vor trebui să introducă certificatul COVID la locul de muncă

Rafila discutat cu patronatele și despre măsurile ce pot fi luate pentru a preîntâmpina un nou val al pandemiei de coronavirus dar și despre introducerea voucherelor gratuite pentru testări la locul de muncă.

În ce condiții va fi introdus certificatul verde la locul de muncă

Ministrul Sănătății spune că certificatul Covid va fi introdus „în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5,  iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”.

„În cursul zilei de azi, 20.12.2021, a avut loc o întâlnire online cu reprezentanții Coaliției pentru Dezvoltarea României, în contextul pregătirilor de aprobare a legislației care să asigure limitarea răspândirii COVID-19.

Adoptarea legii privind certificatul digital COVID-19, similar cu celelalte state ale UE, trebuie adaptată situației din România și trebuie să țină seama de interesul de sănătate publică, dar și de nevoia de funcționare corespunzătoare a economiei”, au anunțat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Vouchere de testare gratuită pentru angajații firmelor

Reprezentanții companiilor au discutat cu ministrul Sănătății elementele legate de soluțiile pentru asigurarea continuității activității economice. Părțile au discutat despre certificatul COVID și despre voucherele de testare.

„Acordarea de către Guvern a voucherelor gratuite pentru testare va asigura adaptarea agenților economici la situația creată de introducerea certificatului COVID-19 și va fi favorabilă controlului pandemiei.

Certificatul va fi introdus în momentul înregistrării unei creșteri susținute de 3 săptămâni consecutive a numărului de cazuri cu un coeficient de 1,5 iar renunțarea la el se va face după ce trendul devine descendent iar incidența cumulată scade sub 1”, a declarat Alexandru Rafila.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vasile Petrescu

    marți, 21.12.2021 at 13:07

    Deci dai oamenii afara de la serviciu cand incidenta e mare si apoi ii reangajezi cand scade. Nu cred ca merge asa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax