Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când se va termina epidemia de gripă. Ce spune ministrul Sănătății despre cazurile de infecții respiratorii

Publicat

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut precizări despre epidemia de gripă. Potrivit acestuia, numărul cazurilor este în scădere. În opinia sa, epidemia se va încheia în circa două săptămâni.

Rafila a spus că numărul virozelor și cazurilor de gripă a scăzut cu 25%.

”În ultima săptămână a scăzut cu 25 la sută, o scădere importantă, de la aproape 140.000 la 100.000. Aşteptăm ca acest trend descrecscător să continue şi odată cu aceasta să se termine şi problemele inclusiv cazurile grave sau decesele să se reducă”, a declarat ministrul, duminică seara, la Prima News, potrivit stirileprotv.ro.

Ministrul spune că, deocamdată suntem în epidemie, dar că se apropie de final.

”Scăderea aceasta care este destul de rapidă este clar că reprezintă un trend descrescător care va duce în două-trei săptămâni la eliminarea situaţiei de epidemie cu care ne confruntăm. Cred că în două săptămâni cred că putem să discutăm de finalul epidemiei de gripă”, a spus Alexandru Rafila.

Situația medicamentelor

Acesta spune că nu sunt probleme cu aprovizionarea cu medicamente, chiar dacă ”este un consum mai mare decât de obicei”.

”Dacă ne referim la medicamentele pentru viroze respiratorii, am reuşit să obţinem acordul Comisiei Europene pentru limitarea exporturilor unor molecule anti inflamatorii şi antibiotice pentru o perioadă de 3 luni. Nu am în momentul de faţă semne că ar mai exista vreo problemă legată de aprovizionarea cu medicamente”, a precizat ministrul.

În Alba, potrivit celei mai recente situații prezentate de DSP (la 26 ianuarie), erau 138 cazuri de gripă, 595 de pneumonii și 3.716 infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS).

România este în stare de alertă epidemică din 5 ianuarie, însă fără restricții, doar cu măsuri recomandate, printre care: evitarea aglomerației, purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, igiena, consultarea medicului de familie la apariția simptomelor, consultarea centrelor de evaluare sau a centrelor de permanență și continuarea vaccinării antigripale, triaj epidemiologic în școli, firme, unități medicale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    luni, 30.01.2023 at 18:39

    Omule, te-a depăşit situaţia, nu eşti pentru ce ai fost pus. Altul, dar nu ca el.

  2. Vasili

    luni, 30.01.2023 at 21:56

    băi NENE ar fi bine să mergi la baie prin Siberia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax