Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Când se vor termina lucrările pe varianta Alba Iulia (Pâclișa) – Vurpăr. Bugetul alocat de primărie

Publicat

Legătura cu varianta ocolitoare a DN1 între Alba Iulia şi Sebeş, tronsonul din Pâclișa este inclusă în lista de priorități a Primăriei Alba Iulia, ca obiective de finalizat în 2020. Repararea străzii Brândușei, un proiect inclus în seria de finanțări PNDL, ar trebui să fie gata în acest an. Nu și lucrările de modernizare și reparații capitale pe circa 1,5 km din strada Carpenului, la intrare pe DJ 107 A, însă, care au termen de execuție 2022.

Obiectivul de investiții – reabilitare strada Brândușei (proiect tehnic, execuție), cu valoare totală de 17.372.240 lei, ce beneficiază și de finanțare PNDL este inclus în lista celor care urmează să fie finalizate în acest an. Din bugetul local este propusă pentru alocare suma de 14.511.620 lei.

De proiectare şi lucrări se ocupă Elis Pavaje SRL (lider de proiect) şi Road Design SRL (executant).

În ceea ce privește lucrările necesare pe strada Carpenului, în continuarea străzii Brândușei, spre DJ 107 A, acestea sunt de modernizare și reparație capitală și au termen de finalizare peste doi ani. Valoarea totală a proiectului este de 4.261.900 lei, iar bugetul alocat pe acest an, de 700.000 lei. Este vorba despre aproximativ 1,5 kilometri din DJ 107 A ce sunt în intravilan și pentru care de reparații trebuie să se ocupe primăria.

Modernizarea DJ 107 A tronsonul Pâclișa – Vurpăr, menit să preia o parte din traficul aglomerat de pe DN1 Alba Iulia – Sebeș a fost începută în primăvara anului 2018 și avea termen inițial de finalizare decembrie 2018. Contractul a fost câștigat de Newanport Company, fiind finanțat de CJ Alba cu 3,6 milioane de lei (TVA inclus). Consiliul Județean a anunțat în iulie 2019 că lucrările au fost terminate, iar tronsonul a fost redat oficial circulației (se circulase și până atunci, în regim de drum în lucru). Este vorba despre tronsonul de aproximativ 4 kilometri, ultimul care rămăsese neasfaltat la acel moment, între localitatea Vințu de Jos și Pâclișa (cartier al Municipiului Alba Iulia). Au urmat însă alte asfaltări și amenajări, cu restricții de trafic.

Drumul județean DJ 107A asigură legătura între judeţul Alba şi judeţul Hunedoara, cu plecarea din Alba Iulia, traversând localităţile Pâclișa, Pârâu lui Mihai, Vurpăr, Câmpu Goblii, Dealu Ferului, Mereteu, Blandiana, Sărăcsău, până la limita cu judeţul Hunedoara.

În decembrie, un tronson din strada Brândușei din Alba Iulia s-a surpat din cauza unor lucrări la rețeaua de apă și canalizare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax