Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Când va fi mutată policlinica din Alba Iulia în sediul Spitalului Județean de Urgență Alba. Valoarea și stadiul lucrărilor

Publicat

La Alba Iulia sunt în desfășurare lucrările de modernizare și extindere a sediului Spitalului Județean de Urgență Alba, pentru relocarea policlinicii. Autoritățile spun că activitatea de ambulatoriu va reveni în clădirea spitalului până la finalul anului.

Lucrările au început în vara anului trecut și sunt finanțate prin POR, cu contribuție și din partea Consiliului Județean.

În prezent, cabinetele medicilor la Policlinica Alba Iulia se află pe strada Mușețelului. Ambulatoriul va reveni la parterul spitalului județean (intrarea dinspre bd. Transilvaniei), acolo unde a funcționat acum mai bine de 15 ani. În zonă este în derulare și un proiect pentru amenajarea unei parcări supraetajate, pentru a deservi pacienții și aparținătorii acestora, dar și personalul medical.

Funcţionarea policlinicii în imobilul spitalului, la parterul corpurilor C și D, este necesară atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul care contribuie la efectuarea actului medical, în primul rând pentru ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să parcurgă drumul dintre cele două locaţii. Condiţiile de confort şi dotarea cu aparatură medicală performantă vor duce la îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate de spital și la creşterea gradului de satisfacţie a pacienţilor. De asemenea, timpul de așteptare pentru pacienți va fi redus, potrivit autorităților județene.

Investiția pentru relocarea policinicii

Proiectul ”Extindere, Modernizare și Dotare în vederea Ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia” este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) și cofinanțat din bugetul județean.

Valoarea investiției a fost actualizată recent la 14.531.040 lei, de la suma inițială de 13.237.807 lei (circa 2,7 mil. euro).

Cofinanțarea Consiliului Județean Alba, în subordinea căruia se află spitalul, este de 4.044.305 de lei (circa 28% din costul total), iar 10.486.735 de lei (circa 72%) sunt fonduri europene. Anterior, suma din bugetul județean era 2.751.072 de lei, însă valorile au fost actualizate, odată cu derularea lucrărilor.

Lucrările sunt efectuate de Constructus SRL, iar termenul de finalizare este 31 decembrie 2023.

Până în iulie, stadiul șantierului era la 40%. Erau finalizate spațiile de lucru interioare, grupurile sanitare, se lucra la instalații (sanitare, termice și electrice).

Noul ambulatoriu va beneficia de spaţii generoase şi de un flux astfel proiectat încât să asigure eficienţa şi calitatea actului medical.

Proiectul presupune, pe lângă lucrări de construcție și amenajare, inclusiv achiziția a 539 de echipamente medicale noi.

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia furnizează o gamă largă de servicii medicale ambulatorii. Programările se pot efectua inclusiv online, AICI

Parcare supraetajată în vecinătatea spitalului

Pe spațiul actualei parcări cu intrare dinspre bd. Transilvaniei, de lângă clădirea spitalului, este planificată construirea unei parcări supraetajate cu circa 100 de locuri. Clădirea  va avea patru niveluri: subsol, parter și două etaje (regim maxim parter plus trei etaje).

Se propun două accese auto în clădire (unul pentru riverani, iar al doilea pentru cadrele medicale și pentru aparținătorii pacienților) și o ieșire. Vor mai fi alte 2 accese auto: unul pentru a facilita accesul la parcarea clinicii medicale (cu un profil de 5m) și unul pentru autospeciale (cu un profil de 4 m).

Construcția propusă va avea facilitat accesul autospecialelor integral pe 3 laturi și parțial pe cea de-a patra.

Se vor amenaja spații verzi prevăzute cu vegetație înaltă și joasă. În cadrul incintei se vor păstra suprafețe verzi care urmeaza să fie amenajate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax