Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Când va intra România într-o criză economică. Anunțul ministrului Finanțelor despre recesiune și sistemul de pensii

Publicat

România nu va intra într-o criză economică în acest an, dar vor exista elemente caracteristice recesiunilor, a declarat joi ministrul Finanțelor Adrian Câciu, la Antena 3.

„Nu vom avea o criză economică foarte rapid, dar vor fi elemente de presiune recesionistă”, a spus ministrul, precizând că recesiunea este o etapă premergătoare unei crize.

Ministrul a îndemnat cetățenii la prudență, în condițiile în care costurile de îndatorare cresc.

În context, ministrul a spus că programele de sprijin pentru cetățeni și companii totalizează în acest an 48 de miliarde de lei și că la rectificarea bugetară vor fi luate noi măsuri pentru a face suportabilă creșterea prețurilor.

Câciu: sistemul de pensii nu este în pericol

Sistemul de pensii din România nu se apropie de colaps și nu este în pericol, a declarat joi ministrul Finanțelor Adrian Câciu, la Antena 3.

Ministrul a spus că sistemul este construit corect și nu va colapsa dacă vor fi plătite toate contribuțiile în mod corect, amintind de cele 1,5 milioane de persoane care lucrează în moduri permise de Codul Fiscal dar care nu plătesc contribuții.

„Dreptul la pensie este una, finanțarea este alta. Unii politicieni au spus că acest sistem va colapsa. Dacă suntem corecți în societate și plătim toți contribuții nu are cum să colapseze”.

Politicieni și analiști economci au arrtras ateenția în repetate rânduri asupra situației sistemului de pensii, care ar avea de suferit din cauza numărului mare de pensionari și a reducerii numărului de angajați din economie.

Câciu a vorbit și de impozitateea pensiilor speciale, spunând că o analiză este în curs. „Analiza din cadrul Ministerului de Finanţe este în derulare. Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng”, a spus ministrul.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax