Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Când vor avea loc alegerile locale și de ce factori depind alegerile anticipate. Declarațiile premierului demis, Ludovic Orban

Publicat

sectii votare alegeri

Premierul demis Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că alegerile locale din acest an vor avea loc pe 14 sau pe 21 iunie.

„Mandatele consiliilor locale şi judeţene expiră la patru ani după depunerea jurământului, asta înseamnă a doua parte a lunii iunie. Ca atare, cel mai probabil, alegerile locale vor fi fie în 14, fie în 21 iunie, cel târziu pe 21 iunie”, a declarat Orban într-o emisiune la un post național de televiziune.

Referindu-se la alegerile parlamentare anticipate, acesta a spus că „depind în mare măsură de două elemente: viteza cu care se derulează calendarul care să permită, din punct de vedere constituţional, preşedintelui României să dizolve Parlamentul. Perioada minimă este de 60 de zile, începând de luni. Şi depinde, de asemenea, de forma finală, pentru că PSD o să se repeadă pe ordonanţa de urgenţă privitoare la alegerile parlamentare”.

Liderul liberal a mai susţinut că, în cel mai bun caz, alegerile parlamentare anticipate ar putea fi organizate în a doua decadă a lunii iunie. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax