Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Când vor fi interzise ţigările aromate. Noi măsuri UE împotriva producătorilor de ţigări, ce vor fi aplicate şi în ţară

Publicat

tigariMinisterul Sănătăţii a stabilit data de 20 mai pentru transpunerea Directivei europene antitutun în legislaţia românească. Potrivit acesteia, toate pachetele de ţigări vor avea aceeaşi formă, sunt interzise aromele în ţigarete şi alte modalităţi de atragere a tinerilor să fumeze.

Vor fi interzise pachetele de ţigări care imită forma rujului, destinate fetelor şi femeilor tinere, în timp ce avertismentele de sănătate obligatorii vor fi poziţionate pe marginea superioară a ambelor părţi ale pachetelor de ţigări şi tutun de rulat.

Producătorii vor fi obligaţi să menţioneze ingredientele pe care le folosesc, dar şi să respecte limitele stabilite de autorităţile sanitare din România. Referitor la ţigările electronice, acestea vor fi şi ele mai bine controlate, producătorii fiind obligaţi să precizeze câtă nicotină conţin.

Oficialii europeni vor să interzică şi ţigările slim, cele cu aromă de mentă sau de fructe. Practic, prin această decizie se doreşte ca ţigările să nu mai fie atractive pentru tineri. Dar pentru că produsele cu arome au un volum de vânzări de 3% sau mai mare în UE, acestea vor beneficia de o perioadă de tranziţie de 4 ani, înainte de a fi interzise. Producătorii au cerut o amânare a termenului, pe motiv că nu au suficient timp la dispoziţie pentru a da curs cerinţelor din normele europene.

Data stabilită de guvern este bătută în cuie, iar producătorii sunt obligaţi să se conformeze şi să respecte termenele stabilite dacă vor să-şi poată comercializa produsele pe piaţa din România, susţine Magda Ciobanu, coordonatorul programului naţional Stop Fumat, citată de adevărul.ro. Potrivit acesteia, producătorii ştiau de această directivă de doi ani, iar detaliile legate de etichetarea pachetelor sunt cunoscute din octombrie 2015.

Act normativ urmează să fie prezentat în şedinţa de Guvern din 17 februarie.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax