Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidații USL la primării în principalele localități din Alba. Crin Antonescu a recunoscut că la nivel local sunt ciocniri de interese

Publicat

Liderul PNL, Crin Antonescu, a recunoscut, recent, că la nivel local există unele ciocniri de interese în interiorul USL, la stabilirea candidaţilor comuni pentru alegerile din acest an. Cu toate acestea, Antonescu susţine că problemele vor fi rezolvate şi că listele finale cu candidaţi vor fi gata până la 15 martie. Preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat vineri, în conferinţă de presă că, până în prezent, USL Alba a reuşit să stabilească peste 90% dintre candidaţii funcţiilor de primari şi consilieri locali din judeţ, iar listele finale vor fi făcute publice până la sfârşitul lunii.

În judeţul Alba, din totalul de 78 de municipii, oraşe şi comune, au mai rămas 4-5 în care USL mai trebuie să definitiveze candidaţii pentru funcţiile din administraţia locală, ceea ce se va întâmpla, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii martie.

Antonescu susţine că va părăsi conducerea PNL, dacă USL nu va câştiga alegerile din acest an. Nu consideră însă această variantă drept probabilă şi susţine că scorul cu care USL va ieşi învingătoare va fi cu 10% mai mare faţă de cel care va fi câştigat la locale.

În ceea ce priveşte situaţia candidaţilor comuni USL la alegerile locale din judeţul Alba, numele acestora au fost vehiculate mai mult sau mai puţin oficial, în diferite contexte. Dacă pentru Primăria Alba Iulia, numele lui Călin Potor, de la PNL este „bătut în cuie”, în judeţ şi mai ales la comune, acestea se lasă aşteptate.

Până acum, sunt în discuţii următorii candidaţi PNL: Adrian Teban (PNL), Mihai Horaţiu Josan (PNL), Călin Andreş (PNL), actualii primari de la Cugir, Aiud şi Cîmpeni, Alexandru Dăncilă (PSD) la Sebeş, Claudiu Nicuşan (PNL, fost membru PNŢCD), la Blaj, Emil Nistor (PSD), la Zlatna, Dorin Leah (PSD) la Abrud, Traian Pandor (PNL) – actual viceprimar la Baia de Arieş şi Mirel Hălălaie (PSD) la Teiuş. La Ocna  Mureş este primarul Augustin Drăguţ – membru PNŢCD.

„Despre toţi candidaţii nu o să vă putem da foarte curând informaţii. Unii sunt stabiliţi deja şi foarte cunoscuţi, pe alţii partidele politice componente ale Uniunii vor să îi mai sondeze, să vadă opţiunea electoratului. În unele localităţi avem 2, 3 candidaţi cu şanse apropiate în diverse comune şi vrem să vedem care dintre ei sunt mai eficienţi. Probabil că ne va consuma toată luna martie să facem aceste sondaje de opinie, ca să putem spune exact numele candidaţilor din fiecare localitate. Oricum, noi vrem ca până la sfârşitul lunii martie să avem toate numele candidaţilor de primar şi toate numele candidaţilor de consilier în toate cele 78 de localităţi”, a adăugat Teodor Atanasiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mihai leahu

    sâmbătă, 21.04.2012 at 19:59

    voi usl-istii dupa ce castigati alegerile o sa primiti in partid pe toti primarii oportunisti de la pdl…. ceea ce este un lucru f f f f rau fiindca acestia sunt primii care va vor trada,, nu puneti baza pe oamenii care v-au sustinut in alegeri…. pakat ca se intampla asa ceva… eu sunt un om care am iesit din politica cu un gust amar…. pakat ca romania nu este condusa de oameni cu coloana vertebrala…. si nu va fi condusa nici de voi in directia buna…. o sa veniti la putere anul acesta si o sa va dati la furat din nou la fel cum au facut-o toti…. atat timp cat romania merge in directia asta nu stiu ce sanse mai are un partid sa scoata tara din mizerie…..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax