Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidată din Alba, pe lista AUR la Sibiu, candidat de la centru pe lista din Alba. Cine sunt Păucean Fernandes și Dîrlău

Publicat

Candidată din Alba, pe lista AUR la Sibiu, candidat de la centru pe lista din Alba, la alegerile parlamentare. Situația este oarecum inedită, dar nu singulară la nivel național, acolo unde se înregistrează o serie de scandaluri legate de stabilirea listelor și de plata locurilor eligibile. 

Luminița Păucean Fernandes, care se recomandă drept speaker și manager în turism, din județul Alba, apare pe primul locuri la Senat, pe listele AUR Sibiu, la alegerile de la 1 decembrie.

Luminița Păucean Fernandes se recomandă ca ”expert independent”, potrivit publicației Turnul Sfatului.

”Este manager, a studiat managementul activităților turistice și aduce cu ea și o vastă experiență în domeniu din Peninsula Iberică.

Aceasta își pune problema valorilor atunci când întreprinde ceva și consideră că elementul uman este unul determinant în activitățile desfășurate în acest mare mix de fenomene și relații care este Turismul”, scria pe pagina web a AUR, cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European.

Andrei Emil Dîrlău, candidatul AUR care a stat doi ani retras la o mănăstire

De cealaltă parte, pe primul loc pe lista AUR la Senat în județul Alba este un candidat adus de la centru.

Este vorba despre actualul senator Andrei Emil Dîrlău. Acesta și-a preluat mandatul în data de 17 iulie 2024, înlocuindu-l pe Claudiu Richard Târziu, ajuns europarlamentar.

Acesta este doctorand la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

O perioadă de aproximativ 2 ani, între 2011 și 2013, el a stat retras la două mănăstiri din Alba: Mănăstirea Ponor (Apuseni) și Mănăstirea Oașa (Șureanu).

Și-a scris în CV că aceasta a fost o ”perioadă de retragere, rugăciune și studiu în mediul monastic”.

Potrivit CV-ului de pe siteul universității din Alba Iulia, Andrei Emil Dîrlău vorbește mai multe limbi străine: engleză, franceză, spaniolă, germană, rusă și chineză. Într-un CV mai recent, de pe siteul ANOSR, Andrei Emil Dîrlău a ”uitat” rusa și a trecut în schimb limba italiană.

De altfel a făcut ani întregi meseria de traducător. Totodată el este autor al mai multor studii și lucrări științifice apărute în diferite publicații. Majoritatea temelor abordate sunt religioase.

A fost parte vătămată în decembrie 1989, fiind arestat și dus la Penitenciarul Jilava.

Potrivit Newsweek, el a fost racolat de Securitate la finele anilor ‘70, dar a primit adeverință de necolaborare din partea CNSAS.

Andrei Dîrlău a declarat, pentru Newsweek România, că a fost racolat pe vremea când era student, pentru că făcea traduceri în limba engleză pentru străini, dar că nu a turnat pe nimeni și nu a făcut rău nimănui. A primit numele ”Marius”.

Adeverința CNSAS menționează că acesta a semnat două angajamente cu Securitatea, iar a treia oară a refuzat să mai dea informații.

În 1987 a fost abandonat de Securitate pentru ”refuz de colaborare”. Ulterior a fost chiar el urmărit pentru că avea relații cu cetățeni străini.

Andrei-Emil Dîrlău a fost verificat de CNSAS pentru că a candidat, în 2016, la Senat, din partea partidului lui Marian Munteanu, Alianța România Noastră. CNSAS a publicat adeverința acestuia în 2018.

El a candidat și la alegerile locale, la Primăria Sectorului 1, obținând 0,6 la sută din voturi, mai scriu jurnaliștii Newsweek.

Lista AUR pentru Camera Deputaților va fi deschisă de actualul senator Călin Matieș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate