Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Candidaţii din Alba admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Când încep cursurile

politie

Publicat

agenti politie cluj scoala Un număr de 10 candidaţi din Alba a au fost admişi la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca. Aceştia vor începe cursurile din 30 septembrie.

Admiterea s-a desfăşurat în perioada 7-11 septembrie şi a cuprins probele eliminatorii de verificare a aptitudinilor fizice şi examenul medical, precum şi proba scrisă (test- grilă, la limba română şi limba străină – engleză sau franceză). Duminică, 13 septembrie, au fost afişate rezultatele finale.

Au fost înscrişi, în total, 469 de candidaţi, însă doar 120 au fost admişi (plus alţi cinci candidaţi pe locurile rezervate minorităţilor şi etniei rrome), majoritatea din Cluj, Sălaş şi Maramureş, dar şi 10 din Alba:

Andreea Daniela Rodean

Andrei Ştefan Sarmasiu

Mădălin Cornel Belei

Daniela Macarie

Augustin Adrian Bleza

Andrei Ioan Rabulea

Răzvan Bogdan Vlăzan

Ioan Andrei Ciucuşan

Andreea Alexandra Vaida

Cristian Mateş.

Anul acesta concurența a fost de 6,2 candidați pe un loc. După proba scrisă de verificare a cunoştinţelor la limba română şi limba străină, susţinută vineri, 11 septembrie, 125 de tineri – 47 de fete şi 78 de băieţi – au reuşit să își vadă numele pe lista celor admişi.

Punctajul cel mai mare a fost obţinut de o candidată din judeţul Sălaj, respectiv 88 de puncte, din 90 posibile.

Candidaţii admişi trebuie să se prezinte pentru începerea cursurilor, în 30 septembrie, la sediul Şcolii.

Aici, documentele şi alte condiţii necesare.

Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj-Napoca a fost înfiinţată prin Ordinul Ministrului Administraţiei şi Internelor şi funcţionează şi 2004. Face parte din structura unităţilor de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.

La terminarea studiilor cu durata de doi ani, candidaţii vor deveni agenţie de poliţie, specializarea ordine publică.

Vezi AICI şi rezultate la admiterea la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina, care a scos la concurs 505 locuri.

La Câmpina s-au prezentat în total 3.201 de candidați, respectiv 6,3 candidați pe un loc. Pe 11 septembrie a avut loc proba scrisă – testarea cunoştinţelor – ce a constat într-un test grilă, cu 60 de întrebări din gramatica limbii române şi 30 de întrebări din gramatica unei limbi străine, la alegere.

Punctajul maxim a fost de 83 de puncte (din 90 posibile) și a fost obţinut de o candidată din Judeţean Brăila. Din totalul de 505 viitori elevi ai acestei instituţii de învăţământ, 181 sunt fete.

Noii elevi trebuie să se prezinte la şcoală miercuri, 30 septembrie, până la ora 12.00, iar la data de 1 octombrie, va începe noul an şcolar atât pentru anul I, cât şi pentru anul II.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate