Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidații la funcțiile publice vor fi înregistrați video-audio în timpul concursului. Care este procedura

Publicat

Candidații la funcțiile publice vor fi înregistrați video-audio în timpul concursului. Reglementările privind procedura, condițiile tehnice, accesul la înregistrări și stocarea acestora au fost publicate recent în Monitorul Oficial. 

Înregistrările efectuate în timpul concursurilor pentru ocuparea funcțiilor publice vor putea fi utilizate și în situația în care există depuse contestații care urmează a fi soluționate de către comisia de soluționare a contestațiilor.

Ordinul ANFP privind aprobarea procedurii și a condițiilor tehnice pentru înregistrarea probelor de concurs, accesul la înregistrarea probelor de concurs și stocarea înregistrării a fost publicat joi, 28 martie, în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, probele de concurs din etapa de recrutare pentru ocuparea funcțiilor publice, cu excepția probei de verificare a eligibilității candidaților, se vor înregistra audio-video. Autoritatea sau instituția publică organizatoare a etapei de selecție și a concursului de promovare în funcțiile publice de conducere va înregistra desfășurarea probelor de concurs, inclusiv probele suplimentare, cu excepția probei de verificare a eligibilității candidaților.

Candidații la funcțiile publice vor fi înregistrați video-audio în timpul concursului: mesajul afișat la intrarea în sală

Sălile în care se desfășoară probele de concurs în etapa de recrutare în centrul de testare și centrul de evaluare, în etapa de selecție, precum și concursul de promovare în funcțiile publice de conducere trebuie să fie dotate cu un sistem de supraveghere audio-video funcțional și echipate cu logistica necesară desfășurării în bune condiții a probelor de concurs.

La intrarea în centrele de testare, în centrele de evaluare, în fiecare sală supravegheată audio-video, dar și pe site-ul ANFP și pe site-urile autorităților și instituțiilor publice organizatoare se va afișa o informare cu următorul text: „Acest centru / Această sală este prevăzut / ă cu sistem de supraveghere audio-video pentru asigurarea corectitudinii desfășurării concursului”.

Sistemul de supraveghere audio-video trebuie să dispună de un spațiu de stocare liber care să permită înregistrarea audio-video pe tot parcursul desfășurării activității din sală începând cu realizarea apelului nominal al candidaților. Sistemul de supraveghere audio-video trebuie să ofere posibilitatea de vizualizare a datelor salvate și exportul datelor salvate, pe suport extern prin mai multe metode de export.

Camerele sistemului de supraveghere audio-video trebuie instalate astfel încât:

  • să asigure vizibilitatea tuturor persoanelor din interior, iar aceasta să nu poată fi obturată printr-o anumită poziționare a unor persoane sau obiecte;
  • să surprindă fiecare candidat în timpul susținerii probei de concurs, precum și acțiunile persoanelor aflate în sală;
  • să surprindă monitoarele calculatoarelor folosite de candidați în timpul probei de concurs.

Candidații la funcțiile publice vor fi înregistrați video-audio în timpul concursului

Persoana responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video se va asigura că înregistrările sistemului de supraveghere audio-video vor cuprinde toate activitățile specifice concursului din sala supravegheată audio-video pe toată durata desfășurării etapelor de concurs până la finalizarea lor, iar candidații și toți membrii au părăsit sala.

După terminarea probelor de concurs, persoana responsabilă cu derularea și monitorizarea procesului de supraveghere audio-video se asigură că înregistrările se arhivează pe dispozitive securizate de stocare din centrul de date al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, respectiv la nivelul autorităților și instituțiilor publice organizatoare ale concursurilor, acestea putând fi accesate la cerere, în condițiile legii.

Înregistrările efectuate prin sistemul de supraveghere audio-video vor putea fi utilizate și în situația în care există depuse contestații care urmează a fi soluționate de către comisia de
soluționare a contestațiilor.

Cât timp se vor păstra înregistrările audio-video

Înregistrarea audio-video se va realiza cu respectarea legislației naționale și a regulamentelor europene. Candidații vor fi informați despre prelucrarea datelor cu caracter personal.

Termenul minim de stocare a datelor cu caracter personal este de un an de la data afișării rezultatelor finale ale etapei de recrutare de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici,
respectiv ale etapei de selecție și ale concursului de promovare în funcțiile publice de conducere de către instituția sau autoritatea publică organizatoare.

Termenul maxim de stocare a datelor cu caracter personal este de doi ani de la data afișării rezultatelor finale ale etapei de recrutare, respectiv ale etapei de selecție, precum și ale concursului de promovare în funcțiile publice de conducere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. X

    vineri, 29.03.2024 at 20:19

    Înregistrări audio-video la interviu,că acolo se fac matrapazlâcurile,borfașilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax