Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidații PDL Alba la parlamentare sunt analizați de Comisia de Etică. Află care sunt favoriții partidului pentru Senat și Camera Deputaților


Publicat

Liderii PDL Alba amână pe cât posibil momentul în care vor face publice listele finale cu candidații la alegerile parlamentare. Deși declară că, înainte de a dezvălui oamenii cu care vor ieși în față la alegeri, aceștia vor trebui validați de Comisia de Etică de la București, surse din apropierea acestora susțin că democrat-liberalii au parafat deja pe hârtie candidaturile și că știu exact care sunt politicienii pe care vor miza. Între aceștia se numără Alexandru Pereș, senator pe Colegiul Aiud-Ocna Mureș-Sebeș-Blaj, dar și Corneliu Olar pe colegiul senatorial Alba Iulia-Zlatna-Cugir-Apuseni.

Prezent în conferința de presă a PDL Alba, senatorul Alexandru Pereș a cerut jurnaliștilor să mai aibă puțină răbdare deoarece toți candidații democrat-liberali propuși pentru parlamentare sunt analizați în această perioadă de Comisia de Etică: „Sunt 14 criterii care sunt necesare a le analiza și în funcție de analiza acestei Comisii candidaturile pot merge mai departe sau sunt respinse. Vă mai cerem puțină răbdare, cel puțin o săptămână jumate, până când această Comisie își va spune cuvântul privind aceste dosare pe care noi încercăm să le înaintăm cât mai curând la București”, a explicat Pereș.

Pe de altă parte, surse din apropierea democrat-liberalilor susțin însă că liderii PDL Alba au deja socotelile făcute și că au fost deja stabiliți favoriții pentru Camera Deputaților și Senatul României. Este vorba despre Alexandru Pereș pe Colegiul senatorial Aiud-Ocna Mureș-Sebeș-Blaj, Corneliu Olar pe Colegiul Senatorial Alba Iulia-Zlatna-Cugir-Apuseni, Dorin Nistor pe Colegiul Alba Iulia, Clement Negruț pe Colegiul Sebeș-Blaj de la Camera Deputaților, Oana Badea pe Colegiul Aiud-Ocna Mureș de la Camera Deputaților, Ionuț Fulea pe Colegiul Zlatna-Cugir și fostul prefect Ștefan Bardan pe Colegiul Apuseni.

Ceea ce este important de știut este faptul că democrat-liberalii vor candida la parlamentarele din acest an sub umbrela proaspăt-înfințatei Alianțe România Dreaptă, alături de Forța Civică și PNȚCD, iar sloganul acestora este „Calea Dreaptă”. „Am discutat și convenit ca la alegerile din 9 decembrie, sub această siglă și sub această culoare să candidăm și să anunțăm populația despre apariția acestei alianțe, ARD”, a declarat Pereș.

La nivelul județului Alba, senatorul Pereș este primul care recunoaște că, până acum, nu au prea existat semnale din partea colegilor de alianță, respectiv PNȚCD și Forța Civică. Cu alte cuvinte, deși aflați sub pălăria ARD, pentru parlamentarele din acest an, singurii candidați anunțați sunt membrii PDL. Mai mult, în ceea ce privește relația cu PNȚCD, Pereș a declarat că în Alba există activi doar țărăniștii lui Victor Ciorbea care, pe lângă faptul că nu sunt recunoscuți legal ca fiind parte din PNȚCD-ul condus de Aurelian Pavelescu, ar fi ajuns deja la înțelegeri comune cu PSD.

Prezent de asemenea în conferința de presă, Clement Negruț a declarat că, în toată această perioadă, se încearcă identificarea acelor structuri aparținând partenerilor lor de alianță în vederea dezvoltării unui dialog cu aceștia și întărirea ARD-ului la nivelul județului nostru.

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  1. Dorina Borcau

    joi, 04.10.2012 at 19:00

    Stefan Bardan candideaza pe Colegiul Apuseni?Parca se zicea cao sa candideze la Alba Iulia!

  2. aniela

    vineri, 05.10.2012 at 08:55

    Negrut candideaza pe Sebes-Blaj ? Parca primarul Blajului a declarat ca nu il sustine. Sincer imi doresc sa nu ia inca un mandat ca m-am saturat de el si de stirile despre autostrada ca de alceva nu l-am auzit vorbind.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Un tânăr din Alba Iulia cu simptome COVID-19 nu a putut fi testat din cauza unui protocol neînțeles de medicul de familie

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia care a rămas fără gust și miros, iar în urma câteva zile a avut febră 38 de grade și frisoane nu a putut fi testat pentru COVID-19, gratuit, la Spitalul Județean din Alba Iulia, din cauza unui protocol de lucru neînțeles sau neștiut de medicul său de familie, încheiat între medicii de familie din Alba Iulia și unitatea medicală. 

Tânărul a relatat pentru alba24.ro, cum s-a plimbat pe străzi, vineri, 23 octombrie, între spital și medicul de familie și până la urma a ajuns acasă fără a fi testat.

Între Spitalul Județean din Alba Iulia, Asociația Medicilor de Familie din municipiu și Colegiul Medicilor a fost încheiat un protocol comun de lucru pentru a stabili exact cum ajunge un pacient care se prezintă la medicul de familie cu simptome COVID-19 să fie testat la punctul de recoltare din curtea spitalului.

Procedura este una simplă și a fost comunicată potrivit reprezentanților spitalului către medicii de familie prin Asociația Medicilor de Familie.

Ce s-a întâmplat mai exact

Potrivit tânărului care a dorit să rămână anonim, duminică seara, 18 octombrie, a avut febră 38 de grade și frisoane.

Luni s-a prezentat la medicul de familie care i-a dat un tratament pe baza de antibiotic și concediu medical.

Marți acesta a rămas fără gust și fără miros – simptom întâlnit foarte des la persoanele infectate cu COVID-19.

Acesta a stat acasă izolat și a sperat că tratamentul își va face efectul. Când a văzut că nu simte nici o schimbare a sunat iar la medicul de familie care l-a sfătuit să sune la 112 și să ceară o ambulanță.

Vineri, 23 octombrie, a sunat la 112, dar nefiind confirmat pozitiv pentru coronavirus, dispeceratul l-a îndrumat să meargă de unul singur la punctul de recoltare al Spitalului Județean din Alba Iulia, situat în curtea unității medicale.

Ajuns la punctul de recoltare i s-a comunicat că are nevoie de o trimitere de la medicul de familie pentru test COVID-19, ( gratuit) și Anexa2.

Tânărul s-a întors la medicul  de familie și i-a precizat că are nevoie de trimitere și de anexa respectivă. Însă medicul de familie nu ar fi știut ce trebuie să conțină anexa respectivă. Deși a dat mai multe telefoane la insituții în domeniu nu s-a lămurit.

Între timp tânărul  din Alba Iulia s-a întors acasa unde vrea să stea în izolare pentru 14 zile. Apoi firma pentru care lucrează la programat contracost la un test pentru coronavirus peste 14 zile. Cert este că nu a putut fi testat deși are simptome asemănătoare COVID-19.

Cum funcționează protocolul comun de lucru și ce este Anexa 2

Reprezentanții Spitalului din Alba Iulia au făcut o serie de precizări legate de protocolul încheiat.

Mai exact protocolul a fost încheiat pentru a gestiona cât mai bine persoanele care au simpome COVID-19 și se prezintă la medicul de familie. Până acum medicii de familie îi trimiteau pe cei cu simptome la Unitatea de Primiri Urgențe, iar acolo exista riscul să se formeze o aglomerație iar oamenii să aștepte pentru o testare ore întregi.

Din acest motiv a fost încheiat între spital, Asociația Medicilor și Colegiul Medicilor un protocol comun de lucru.

Ce trebuie să facă un medic de familie din Alba Iulia dacă are un pacient cu simptome COVID-19

Medicul de familie consultă pacientul și dacă constată că are simptome asemănătoare COVID-19 îl programează pe acesta pentru testare la punctul de recoltare din curtea Spitalului din Alba Iulia.

Mai exact, medicul emite un bilet de trimitere, apoi la numărul de telefon pus la dispoziție de unitatea medicală programează pacientul pentru testare.

După descarcă de pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Anexa 2 pe care o trimite completată pe o adresă de email pusă tot la dispoziție de spital.

Anexa 2 poate fi descărcată de AICI

După programare îi comunică pacientului ziua și ora la care acesta a fost programat pentru testare.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Bărbat CONDAMNAT pentru jigniri și amenințări pe Facebook la adresa primarului din Blaj și a mai multor oficiali din volei

Publicat

Un bărbat care a adus în mod repetat jigniri, acuzații mincinoase și amenințări pe rețeaua de socializare Facebook la adresa primarului din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, președintelui FR Volei, Gheorghe Vișan, dar și unor sportivi, antrenori sau oficiali din voleiului românesc și internațional, a fost condamnat de Judecătoria Iași la plata unor despăgubiri în valoare de 90.000 de lei, daune morale. 

„ALEA JACTA EST! La Iași, justiția face dreptate și condamnă la despăgubiri persoana din spatele pseudonimului „Sorin Roman”, care postează pe grupul „Volei România”!

Judecătoria Iași a postat, pe portalul instanțelor de judecată, soluția pronunțată în dosarul civil nr. 34.872/245/2017, prin care numitul R. S., persoana care se ascude sub pseudonimul „Sorin Roman”, a fost condamnat, în primă instanță, la plata unor despăgubiri în valoare de 90.000 lei – daune morale, în favoarea reclamanților Vișan Gheorghe, Cardoș Horia și Rotar Gheorghe Valentin.

După aproape doi ani de proces, Judecătoria Iași a făcut dreptate, iar prin sentința pronunțată a arătat că nimeni nu poate profera jigniri, acuzații mincinoase sau amenințări pe o rețea de socializare, ascuzându-se în spatele unui pseudonim, fără ca aceste acțiuni să nu fie sancționate de instanța de judecată!

CSM Volei Alba Blaj salută acest succes în instanță, prin care a fost protejată onoarea și demnitatea reclamanților și a familiilor acestora, împotriva acțiunilor persoanei din spatele pseudonimului „Sorin Roman”, care prin postările sale în spațiul public, pe grupul „Volei România”, a crezut că i se permite orice, cu oricine și oricât! În același timp, această soluție a instanței este reparatorie pentru demnitatea murdărită a atâtor sportivi, antrenori sau oficiali din voleiului românesc și internațional, pe care personajul – „ Sorin Roman” – i-a „bălăcărit” constant în acești ani, fără a-i cunoaște sau a-i întâlni vreodată pe majoritatea dintre ei!

Judecătoria Iași a înțeles că demnitatea oamenilor, performanțele unui oraș și munca unui club nu pot fi călcate în picioare la nesfârșit, în numele unui pseudojurnalism sportiv sau a unei false libertăți de exprimare duse la extrem, de o persoană ascunsă în spatele unui pseudonim!

Această soluție este o mare victorie a onoarei și a valorilor umane împotriva tuturor acelora care cred că în România de azi li se permite orice!”, au scris reprezentanții Volei Alba Blaj, vineri, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Focare noi de COVID la Spitalul Județean Alba, la IPJ și la Evidența Populației, apărute după testarea masivă a angajaților

Publicat

Trei noi focare au fost descoperite în Alba, în urma testării de joi. Este vorba despre mai multe persoane infectate la Inspectoratul Județean de Poliție Alba, la Spitalul Județean de Urgențe din Alba Iulia și la Serviciul de Evidență a Populației (SPCLEP) din cadrul Primăriei Alba Iulia. 

Potrivit unor surse Alba24, este vorba despre 7 persoane infectate din cadrul spitalului și alte 7 angajați ai Serviciului Public Local de Evidență a Persoanelor.

Un număr mare de cazuri s-a înregistrat și în rândul polițiștilor de la IPJ. Este vorba desre 13 cazuri, apărute după o testare masivă în rândul angajaților instituției.

Testarea continuă la instituție prin metoda pooling.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO ISU Alba: Acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în contextul creșterii cazurilor de Covid-19. Recomandări

Publicat

Având în vedere faptul că, la nivel național, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19) este în creștere, începând de miercuri, echipaje mobile din cadrul ISU Alba au organizat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, la 51 de operatori economici și locuri aglomerate pe raza județului Alba.

Recomandările transmise sunt următoarele:

– folosiți, în mod corect, masca de protecție! Aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!

– spălați-vă pe mâini cât mai des,cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde!

– nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate!

– evitați locurile aglomerate unde sunteti expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;

– feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;

– păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;

– dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;

– limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;

– evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

„Pe această cale, facem, încă o dată, apel la cetățeni să respecte regulile și recomandările făcute de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii.

Acțiunile de prevenire și informarea cetățenilor vor continua și în zilele următoare în tot județul Alba”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate