Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidații PDL Alba la parlamentare sunt analizați de Comisia de Etică. Află care sunt favoriții partidului pentru Senat și Camera Deputaților

Publicat

YouTube video

Liderii PDL Alba amână pe cât posibil momentul în care vor face publice listele finale cu candidații la alegerile parlamentare. Deși declară că, înainte de a dezvălui oamenii cu care vor ieși în față la alegeri, aceștia vor trebui validați de Comisia de Etică de la București, surse din apropierea acestora susțin că democrat-liberalii au parafat deja pe hârtie candidaturile și că știu exact care sunt politicienii pe care vor miza. Între aceștia se numără Alexandru Pereș, senator pe Colegiul Aiud-Ocna Mureș-Sebeș-Blaj, dar și Corneliu Olar pe colegiul senatorial Alba Iulia-Zlatna-Cugir-Apuseni.

Prezent în conferința de presă a PDL Alba, senatorul Alexandru Pereș a cerut jurnaliștilor să mai aibă puțină răbdare deoarece toți candidații democrat-liberali propuși pentru parlamentare sunt analizați în această perioadă de Comisia de Etică: „Sunt 14 criterii care sunt necesare a le analiza și în funcție de analiza acestei Comisii candidaturile pot merge mai departe sau sunt respinse. Vă mai cerem puțină răbdare, cel puțin o săptămână jumate, până când această Comisie își va spune cuvântul privind aceste dosare pe care noi încercăm să le înaintăm cât mai curând la București”, a explicat Pereș.

Pe de altă parte, surse din apropierea democrat-liberalilor susțin însă că liderii PDL Alba au deja socotelile făcute și că au fost deja stabiliți favoriții pentru Camera Deputaților și Senatul României. Este vorba despre Alexandru Pereș pe Colegiul senatorial Aiud-Ocna Mureș-Sebeș-Blaj, Corneliu Olar pe Colegiul Senatorial Alba Iulia-Zlatna-Cugir-Apuseni, Dorin Nistor pe Colegiul Alba Iulia, Clement Negruț pe Colegiul Sebeș-Blaj de la Camera Deputaților, Oana Badea pe Colegiul Aiud-Ocna Mureș de la Camera Deputaților, Ionuț Fulea pe Colegiul Zlatna-Cugir și fostul prefect Ștefan Bardan pe Colegiul Apuseni.

Ceea ce este important de știut este faptul că democrat-liberalii vor candida la parlamentarele din acest an sub umbrela proaspăt-înfințatei Alianțe România Dreaptă, alături de Forța Civică și PNȚCD, iar sloganul acestora este „Calea Dreaptă”. „Am discutat și convenit ca la alegerile din 9 decembrie, sub această siglă și sub această culoare să candidăm și să anunțăm populația despre apariția acestei alianțe, ARD”, a declarat Pereș.

La nivelul județului Alba, senatorul Pereș este primul care recunoaște că, până acum, nu au prea existat semnale din partea colegilor de alianță, respectiv PNȚCD și Forța Civică. Cu alte cuvinte, deși aflați sub pălăria ARD, pentru parlamentarele din acest an, singurii candidați anunțați sunt membrii PDL. Mai mult, în ceea ce privește relația cu PNȚCD, Pereș a declarat că în Alba există activi doar țărăniștii lui Victor Ciorbea care, pe lângă faptul că nu sunt recunoscuți legal ca fiind parte din PNȚCD-ul condus de Aurelian Pavelescu, ar fi ajuns deja la înțelegeri comune cu PSD.

Prezent de asemenea în conferința de presă, Clement Negruț a declarat că, în toată această perioadă, se încearcă identificarea acelor structuri aparținând partenerilor lor de alianță în vederea dezvoltării unui dialog cu aceștia și întărirea ARD-ului la nivelul județului nostru.

YouTube video

YouTube video

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dorina Borcau

    joi, 04.10.2012 at 19:00

    Stefan Bardan candideaza pe Colegiul Apuseni?Parca se zicea cao sa candideze la Alba Iulia!

  2. aniela

    vineri, 05.10.2012 at 08:55

    Negrut candideaza pe Sebes-Blaj ? Parca primarul Blajului a declarat ca nu il sustine. Sincer imi doresc sa nu ia inca un mandat ca m-am saturat de el si de stirile despre autostrada ca de alceva nu l-am auzit vorbind.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax