Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Candidatul PSD la președinție va fi un intelectual de stânga, care nu e membru de partid. Declarația surprinzătoare a lui Ciolacu

Publicat

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu spune că PSD ar putea avea drept candidat la prezidențiale un intelectual. 

Acesta a declarat la RTV că își dorește modificarea statutului PSD astfel încât să poată candida o personalitate care nu face parte din partid (nu este membru).

Declarațiile generează controverse la nivelul organizațiilor PSD, nemulțumiri deocamdată neasumate public.

Asta în contextul în care liderii locali vor trebui să susțină, dacă propunerea lui Ciolacu se va concretiza, pe cineva din afara partidului.

„Cred cu certitudine că România are nevoie de un preşedinte de stânga, un om care împărtăşeşte principiile, în primul rând, de stânga.

Este nevoie de o schimbare după 20 de ani. Sunt oameni de stânga în România care pot ocupa această funcţie, cea mai înaltă funcţie din statul român”, a spus Ciolacu, citat de Agerpres.

Cele două mari partide din România au probleme în a identifica un candidat la președinție.

Atât PNL, cât și PSD, sunt într-o criză majoră de lideri. Pentru candidatura la președinție s-au amintit până acum numele lui Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Mircea Geoană (eventual cu susținerea PSD), dar nici un nume nu a fost anunțat până acum în mod oficial.

„Când avem discuţia de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. De data aceasta PSD nu va veni neapărat cu un om politic, va veni în schimb cu un intelectual.

Partidul va alege (candidatul la alegerile prezidenţiale – n.r.). Va exista o competiţie internă în care se va înscrie cine doreşte.

Eu doresc să modific statutul astfel încât şi altă personalitate, care nu este neapărat în partid, să poată candida”, a afirmat Ciolacu.

Singurul candidat de stânga care a câștigat până acum președinția României este Ion Illiescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 17.01.2023 at 11:18

    Ştie Ciolacu ce ştie. I s-o fi pus în vedere să nu scape porumbelul cu candidatura lui, că-i terminat în secunda doi. Aşa că va fi Geoană. Dar dacă vă fi preşedintele Academiei, care este cu mult peste Geoană. Dar ăsta nu-i cu americanii şi chiar dacă ar căştiga va păţi ca şi Geoană la prima candidatură. Ţară plină de lucruri slabe exact acolo unde n-ar trebui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax