Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Caniculă în Alba, duminică și luni. Două zile cu temperaturi de până la 38 de grade. Avertizare de tipul Cod Portocaliu

Cum va fi vremea în vara

Publicat

Caniculă în Alba, duminică și luni. Județul Alba se află sub o avertizare meteo de caniculă, duminică, 18 august. De asemenea avertizările meteo, vizează și ziua de luni, 19 august. Este vorba despre o serie de avertizări meteo, emise de meteorologi. În acest sens au fost emise de avertizări de tipul Cod Portocaliu, pentru județul Alba, valabile duminică și luni. 

Pentru ziua de 18 august, pe raza județului Alba, dar și a altor județe din țară (potrivit hărții) se vor simți valuri de căldură, caniculă dar și disconfort termic accentuat.

Duminică 18 august

Zone afectate: sudul Banatului și al Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei

Potrivit meteorologilor, valul de căldură persistă, pentru a șasea zi consecutiv, în sudul Banatului și al Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sud-vestul și centrul Munteniei.

Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 37…38 de grade. Minimele, de 19…25 de grade, local vor caracteriza o noapte tropicală.

Luni 19 august

De aemenea, și ziua de luni, 19 august va fi afectată de un val de căldură, caniculă dar și disconfort termic accentuat

Zone afectate: sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei.

Valul de căldură va persista pentru a șaptea zi consecutiv în sudul Banatului, nordul și centrul Crișanei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, vestul și sudul Olteniei, sudul și centrul Munteniei.

Va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general, temperaturile maxime vor fi de 36…38 de grade și minimele de 19…25 de grade (local vor caracteriza o noapte tropicală).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate