Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CÂNTAR pentru mașinile de mare tonaj ce tranzitează șoselele din Alba Iulia. „Bonus”: pistol RADAR pentru toate categoriile de autoturisme

Publicat

radar mobil În curând va fi funcțional, în dotarea autorităților locale, în baza unui protocol semnat de Primăria municipiului Alba Iulia cu Consiliul Județean Alba, un cântar pentru controlul greutății legale la autoutilitarele de mare tonaj. De asemenea, în bugetul din acest an al municipiului s-a prevăzut achiziționarea unui pistol radar, tehnologie de ultimă generație, care va permite politiștilor monitorizarea vitezei legale pe oricare dintre arterele din municipiu.

Interzicerea traficului greu pe drumurile județene a însemnat folosirea de către transportatori a unor noi rute urbane, inclusiv pe relația Stadion – Dedeman – Cartier Ampoi. Având în vedere faptul că unele porțiuni de drum au fost reabilitate de curând, aflându-se sub obligații certe asumate prin contracte de finanțare cu fonduri europene, Primăria Alba Iulia va urmări respectarea de către transportatori a condițiilor prevăzute de lege.

În acest sens, în cel mai scurt timp, va fi identificată zona unde va fi amplasat cântarul.

„Nu vreau să mă gândesc că cineva și-a imaginat că basculante încărcate cu pământ pentru autostrada vor trece nestingherite prin oraș la nesfârșit. Noi am propus transportatorilor o soluție, rămâne să vedem cât de mult au luat-o în calcul. Deocamdată, pare că ne îndreptâm spre o ignorare elegantă. Nu zic că e mai puțin gravă nemulțumirea unui locuitor din Șard sau Galda, spun doar preventiv, că a trece prin Alba Iulia nu înseamnă să vii cu distrugerea iar noi să rămânem cu consolarea și banii dați”, a transmis primarul Mircea Hava.

Măsurile de creștere a siguranței rutiere continuă să fie suplimentate la Alba Iulia

Dincolo de signalistică, modificarea trecerilor de pietoni prin înălțarea acestora ori giratii, în bugetul din acest an al municipiului s-a prevăzut achiziționarea unui pistol radar, tehnologie de ultimă generație, care va permite politiștilor monitorizarea vitezei legale pe oricare dintre arterele din municipiu.

Pistolul radar, care este omologat potrivit legislației în vigoare, va fi folosit exclusiv de către serviciul poliției rutiere municipale, din cadrul IPJ Alba.

„Vreau să fie foarte clar: vom încheia acest protocol cu IPJ Alba nu pentru <a ieși la vânătoare>, ci pentru a nu mai vorbi, pe cât se poate, de victime ale vitezei. N-are rost să consultăm statistici, cu toate că acestea sunt mai mult decât elocvente. Peste tot în lume, cine greșește, plătește.  Scuze de genul <mă grăbeam> duc de multe ori la un drum fără întoarcere. Ne asumăm rolul de educatori, dacă de asta e nevoie, împreună cu cei din IPJ, care au avut această inițiativă. Vizibil sau nu, anunțat sau nu, acest tip de radar va fi un avertisment permanent pentru fiecare dintre noi.  Respectarea legii exclude multe neplăceri sau chiar drame”, a declarat primarul Mircea Hava.

Pistolul de tip radar va putea acționa atât pe timp zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de condițiile meteorologice.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax